Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рамо"
Харесвам жена с глава на раменете. Мразя шиите.
Стив Мартин
Щастието е като пеперуда. Колкото повече опитваш да я хванеш толкова повече ти бяга. Но ако насочите вниманието си на други неща, То идва и тихо сяда на рамото ви.
Виктор Франкъл
Поглеждам назад през рамото си и усещам присъствието на интензивно младо момиче, а след това изменчива и разтревожена млада жена, както е с високи мечти и неспокойни, романтични стремежи.
Кей Редфийлд Джеймисън
Ето защо ние тук, във Великобритания, стоим рамо до рамо с нашите американски приятели в този час на трагедия и ние, като тях, няма да си починем, докато това зло не бъде прогонено от нашия свят.
Тони Блеър
Родени в затвор, с тежести на раменете и мислите си, не можахме да стигнем до края на нито един ден, ако възможностите да прекратим всичко това не ни подтикнаха да започнем на следващия ден отначало.
Емил Чоран
Математиците стоят един на друг на раменете.
Карл Фридрих Гаус
Салът се използва за пресичане на реката. Не е за носене на раменете ви. Пръстът, който сочи луната, не е самата луна.
Тик Нят Хан
Обикновените граждани са длъжни и, ако е необходимо, принудени със сила да изпълнят своите ангажименти. Но нека се включат по-високи задължения на международен ред и правителствата ги отхвърлят, по-често, отколкото с пренебрежително вдигане на рамене.
Шарл Албер Гоба
Човек рядко разпознава дявола, когато полага ръка на рамото.
Алберт Шпеер
Ужасно е, когато ръководите, да погледнете през рамото си и да не видите никого след себе си.
Франклин Делано Рузвелт
Докато съм жив няма да забравя този ден..., когато вдигнах ръка и положих клетва за гражданство. Знаете ли колко горд бях тогава? Бях толкова горд, че цял ден се разхождах с американското знаме на раменете си.
Арнолд Шварценегер
Открояваш се сред тълпата само защото ги имаш тези много, много те носят на раменете им.
Дезмънд Туту
Човек трябва да знае съдбата си. Ако не я разпознае, той е изгубен. Считам, че веднъж, два пъти, дори най-много три пъти съдбата ще посегне и ще потупа човека по рамото. И ако той има въображение, ще се обърне и тя ще му посочи кое разклонение на пътя да поеме; а ако има и смелостта - ще го поеме.
Джордж Патън
Постоянно се изумявам от хората, иначе интелигентни, които смятат, че нещо толкова сложно и деликатно като брака може да бъде оставено на само себе си. Човек ги вижда да се суетят за всякакви по-дребни грижи, очевидно без да знаят, че рамо до рамо с тях - често в едно легло - едно човешко същество умира от липса на обич, от емоционално недохранване.
Робъртсън Дейвис
Жените вече не са жертви. Те станаха лидери. Те са начело на демонстрациите. Ще споделим роля във всички аспекти на живота, рамо до рамо с мъжете.
Тауакул Карман
Продължаващият конфликт между нас причини тежки страдания и на двата народа. Бъдещето може и трябва да бъде различно. И двата ни народа са предопределени да живеят заедно рамо до рамо, на това малко парче земя. Не можем да променим тази реалност .
Ариел Шарон
Колкото по-голям товар носи един човек върху раменете, толкова по-силен трябва да бъде той. Никоя дума не е безспорна, никакво действие или ужас извън правомощията на описанието, ако човек е равен на тях.
Бьорнстерне Бьорнсон
...дяволът на дясното ми рамо трябва да е удушил брутално ангела отляво...
Джина Шоуолтър
Направих всичко, което исках, и в същото време успях да държа глава на раменете си. Е, как да не се радвам на това?
Леонардо ди Каприо
Ако искаш децата да оставят на тази земя своите стъпки, стовари отговорности на техните рамене.
Абигейл ван Бурен
,,Аз съм Марадона - вкарвам голове и правя грешки. Мога да понеса всичко, имам рамене, достатъчно големи да се бия с всеки."
Диего Марадона
То всички тези потупвания по рамото и пощипвания по бузата въобще не са впечатляващи. Нещо повече – дори са противни.
Дмитрий Рогозин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща