Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Светия"
Как изглежда Бог Отец? Въпреки че никога не съм го виждал, аз вярвам - както със Светия Дух - той изглежда като Исус на земята.
Бени Хин
Много прозрения на светията произтичат от опита му като грешник.
Ерик Хофер
Мълчанието е най-голямото от човешкото страдание; светиите никога не са мълчали.
Блез Паскал
Бог изпрати Исус за пример, за да види дали можем да задържим и поддържаме Светия Дух в човешката плът.
Бени Хин
Протестантството не допуска разлики между светиите и обичайните вярващи.
Паул Тилих
В самота човек е или светия или дявол.
Робърт Бъртън
Никой не е безгрешен. И аз не съм светия. Аз и до сега се уча да се държа правилно.
Джеки Чан
От векове сме били хранени с лъжици от нашите учители, от нашите власти, от нашите книги, от нашите светии.
Джиду Кришнамурти
Светостта не зависи от онези неща, които се поставят на първо място от глупавите "светии", а от истинското съвършенство и великата мъдрост.
Моше Хаим Луцато Рамхал
В идеалния случай бих искал да прекарам две вечери седмично в разговор с Пруст и още една за разговор със Светия Дух.
Една О'Брайън
Телефонът и телеграфът бяха по-добро средство за комуникация от телепатията на светия човек.
Ерик Хобсбом
Когато мислим за светиите, светиите също така мислят за нас и ни помагат. Такъв човек създава приятелство със светиите, а такова приятелство е по-надеждно от всяко друго.
Паисий Светогорец
Имате Бог, който ви чува, силата на любовта зад вас, Светия Дух във вас и цялото небе пред вас.
Макс Лукадо
Аз не вярвам в Бога, но вярвам в неговите светии.
Едит Уортън
Човек трябва да установи правилния път за своите дейности, като следва стъпките на велики светии и книги на знанието под ръководството на духовен учител.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Почувствах, че присъствието на Светия Дух е влязло в нас. Но след кръщението всичко се влоши.
Марк Чадборн
В Писанията Бог се явява като Отец и въпреки това Светият Дух избра да ми разкрие Божието лице като Майка. Никога не съм мечтал да се наричам свят, никога не съм предполагал. И все пак Бог, когото нарекох Майка, избра да даде благодат на дори една толкова недостатъчна като мен с екстаза на Светия Дух, движещ се през мен. И така се превърнах в рупор на Майката, перце на Нейния дъх. Как трябваше да опиша такава мистерия на Гиберт? Никога не съм търсил виденията, но те идваха.
Мери Шарат
Това, от което [другите] най-много се нуждаят, е да видят във вас отражение на това какъв е Бог и на трансформиращата сила на Евангелието. Вашият живот може да създаде глад и жажда за Бог в живота на другите и може да бъде мощен инструмент в ръката на Светия Дух, за да привлече сърцата им към Христос.
Нанси Лий Демос
Проповедта се четат много по-лесно, отколкото да бъдем светии.
Николай Островски
В Испания родителите обичат да дават на децата си много дълги имена, вярвайки, че това ще увеличи броя на покровителите сред светиите за тяхното дете. Следователно пълното име, което той получи при кръщението, ако искате да знаете, звучеше така: дон Хуан Мария Карлос Фердинанд Гонзалво Доминик.
Роберт Щилмарк
Дяволът е само точило за точене на вярата и търпението на светиите.
Самюел Ръдърфорд
Наоколо толкова красиви и привлекателни момичета, а аз не съм светия. Мисля, вие го разбирате.
Силвио Берлускони
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща