Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любовница" - страница 2
Жените придават голямо значение на приятелството, но забравят че за нея, мъжете се отнасят така недоверчиво, а любовниците ревниво.
Пол Бурже
Рисуването е била усмихната любовница за мнозина, но за мен е била жестока тревога; Не аз я изоставих, а тя мен.
Самюъл Морз
Англия, толкова дълго любовница на морето, където ветровете и вълните изповядват суверенитета си, древните й триумфи, все още на високо, ще носят И ще царуват суверена на завладения въздух.
Томас Грей
Тя ме погледна като луда. Повечето ми любовници го правят и отчасти затова ме обичат, а отчасти и напускат.
Джанет Уинтерсън
Младите любовници винаги са обречени.
Лукреция Борджия
Допустимо е един умен човек да се съмнява във верността на любовниците си, но да се съмнява в верността на жена си може само глупак.
Никола дьо Шамфор
Що е любовница? Жена, при която мъжът забравя това, което знае наизуст – всички недостатъци на пола й.
Никола дьо Шамфор
Е, след като сте били в каньона и след като сте се влюбили в него, това никога не свършва...то винаги е било очарователно място за мен, всъщност често съм казвал, че ако някога съм имал любовница ще бъде Гранд Каньон.
Бари Голдуотър
Жените реагират различно: французойка, която вижда себе си предадена от съпруга си, ще убие любовницата му; италианката ще убие съпруга си; испанката ще убие и двамата; и германката ще се самоубие.
Бернар дьо Фонтенел
Архитектурата е моя жена, а живописта - любовница.
Льо Корбюзие
Любовницата е по-скъпа от собствената жена, защото струва повече за единица време.
Веселин Георгиев
Любовницата е най-добрият страж на твоята кесия.
Веселин Георгиев
Добрият брак е този, в който съпрузите през деня забравят, че са любовници, а през нощта - че са съпрузи.
Жан Ростан
На света има много повече любовници, отколкото влюбени.
Мориц Готлиб Сафир
Любовта обвързва и хората в свещените връзки на брака, където се срещат целомъдрени любовници, а приятелите укрепват доверието и приятелството им. Колко щастливо е човечеството, ако любовта, която нарежда звездите по-горе, също управлява в сърцата ви.
Боеций
Средновековните любовници се обичаха и ако правеха това твърде често, започваха да се галят. Галенето е опасен бизнес, тъй като рано или късно води до притискане, архаична дума, която означаваше да лежим заедно, за да се стоплим. Повтарящите се случаи на притискане ще доведат до притискане и бременност.
Марк Форсайт
Студентите дебнеха в края на живота на своите учители в продължение на години и носеха бюлетини от собствения си живот, които с течение на времето започнаха да включват любовници, амбиции, възходяща траектория.
Мег Уолицър
Медицината е ревнива любовница. Изисква цялото ви време.
Мехмет Оз
Да си двуезичен е като да имаш съпруга и любовница. Човек никога не може да бъде сигурен в нито едното.
Натали Барни
По някаква причина щастливите любовници винаги са заредени с тази непоклатима сигурност, сякаш са първите по рода си в света от създаването му.
Оксана Забужко
На чашата кафе не се осмелиха да вдигнат очи един към друг. В края на краищата, по време на сутрешното кафе любовниците или се приемат или се отричат завинаги.
Андре-Марсел Адамек
Аз съм любовница на всички науки. Аз отивам толкова далеч над всичко останало, че работата ми се нарича магия.
Р. А. Леферти
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща