Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бие"
Побеждава този, който бие противника с неговите собствени оръжия.
Хенрик Ибсен
Нека дъждът те целуне. Нека дъждът бие върху главата ви със сребърни течни капки. Нека дъждът ти пее приспивна песен.
Лангстън Хюз
Странният парадокс се заключава в това, че чувственият свят, обкръжаващ мъжа, се състои от мекота, нежност и приветливост, с една дума – той живее в женски свят; докато в същото време жената се бие в суровия и жесток свят на мъжете.
Симон дьо Бовоар
Мъжът е единственият самец, който бие самката си.
Жорж Куртелин
Ако някой се допитва дали да се бие, когато има цялата власт в свои ръце, тогава повече от сигурно е, че той не иска да се бие.
Хорацио Нелсън
Животът бие и разрушава душата и изкуството ви напомня, че имате такъв.
Стела Адлер
До тържествените гробове, близо до самотно гробище, сърцето ми като заглушен барабан бие погребални маршове.
Шарл Бодлер
Обожавам изкуството... Когато съм сам с моите бележки, сърцето ми бие силно и сълзи извират от очите ми, амоите емоции и радости са твърде много за да го понеса.
Джузепе Верди
Когато сърцето започне да бие, умът спира да мисли.
Хайнрих Ман
Добрият мъж никога не се бие с жена.
Гао Синдзиен
Ако моят съсед бие жена си ежедневно, а аз не бия никога моята, според статистиката и двамата бием жените си през ден.
Джордж Бърнард Шоу
Кочияшът не бие конете така, че да падат, а за да се движат по-бързо.
Шандор Петьофи
Под тази игрива момчешка черупка бие сърце на безжалостен маниак-садист.
Пол Бетани
Самата цел на рицаря е да се бие от името на дама.
Томас Малори
Ако човек чете достатъчно книги, има шанс да се бие. Или по-добре, шансовете за оцеляване се увеличават с всяка прочетена книга.
Шърман Алекси
Биология ли сме или Бог или нещо по-висше? Знам, че сърцето ми бие и го слушам. Пулсът е биология, но каква е песента?
Джеймс Фрей
Там са плодовете, цветята, листата и клоните, а ето тук е моето сърце, което бие само за теб.
Пол Верлен
Целта на живота е да научиш своето сърце да се бие със Вселената, хармонизирайки своят вътрешен свят с природата.
Джоузеф Камбъл
Научното наименование за животно, което не бяга или се бие със собствените си врагове, е обяд.
Майкъл Ян Фридман
Истинският воин не е имунизиран срещу страха. Той се бие въпреки това.
Франческа Лия Блок
Ако не вярвате в магията, тя няма да ви докосне. Ако не вярвате, че светът има собствено сърце, тогава няма да чуете как то бие.
Чарлз де Линт
Можем да разберем науката за това, което кара сърцето да бие, но никога не можем да го спрем да се счупи.
Бет Харбисън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща