Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Диалог"
Разговорът е диалог, не монолог. Затова има толкова малко добри разговори: заради недостиг, двама интелигентни говорещи рядко се срещат.
Труман Капоти
Поетът не се страхува от смъртта не защото вярва във фантазията на героите, а защото смъртта постоянно посещава мислите му и по този начин е образ на ведър диалог.
Салваторе Куазимодо
Религията е вечният диалог между човечеството и Бога. Изкуството е неговият монолог.
Франц Верфел
В диалога с живота важен е не неговият въпрос, а нашият отговор.
Марина Цветаева
Ако пишете интересни роли, получавате интересни хора, които да ги играят. Ако пишете роли, които са пълни с нюанси и противоречия и имат интересен диалог, актьорите се привличат към това.
Пол Шрейдър
В истинския диалог и двете страни са готови да се променят.
Тик Нят Хан
Добрият филмов сценарий трябва да може да се справи напълно без диалог.
Дейвид Мамет
Главното препятствие за повечето хора е вътрешният диалог. Това е ключът към всичко. Когато човек се научи да му затваря устата, всичко става възможно. И най-невероятното е постижимо.
Карлос Кастанеда
Надявам се да използвам диалога и културата като средство за сближаване на хората от различни култури и да ги използваме като начин за разрешаване на конфликти.
Хърби Хенкок
Древният диалог между разума и сетивата почти винаги е по-интересно и страстно решен в полза на сетивата.
Кей Редфийлд Джеймисън
Няма да има космически диалог. В космоса са възможни само монолози.
Станислав Лем
След двадесет години брак аз, мисля, че започнах да разбирам какво иска жената. Любовта за жените е това което е между диалог и шоколад. А за мъжете е това което е между секс и пиене.
Мел Гибсън
От два монолога не можеш да слепиш един диалог.
Феликс Кривин
Боях се да задавам въпроси на режисьорите, боях се от диалог с тях., като че той е бил мой учител чийто диктат е извечен и легитимен. Трябваше да минат години за това, да се науча да питам, за да изясня, прояснявайки позиции. Да се науча да живея на принципа: ако имаш въпрос, задай го.
Джуд Лоу
Знаех го, просто го знаех! Човекът, който имаше задачата да напише диалога на живота ми, работеше върху много нискобюджетна сапунена опера.
Мариан Кийс
Загрижен съм, когато определени движения или държави са изолирани от международния диалог, защото тогава нямаш начин да им повлияеш.
Марти Ахтисаари
Новото драматично писане прогони диалога от сцената като реликва от драматургията, основана на конфликт и обмен: всяка история, интрига или сюжет, които са твърде спретнато вързани, са подозрителни.
Патрис Павис
Едно от бедствията на нямото кино са били ненужните надписи; бедствието на настоящето кино - ненужните диалози.
Рене Клер
Започнах да пиша и се привързах към писането от ранна възраст. Започнах с писане на поезия и експериментиране с диалози: скромни пиеси, с други думи. Освен това описвах надълго и нашироко начина на живот на хората в района.
Хасан Бласим
По-значителната фаза трябва да означава сериозен политически диалог.
Аун Сан Су Чи
След като започна сериозен политически диалог, международната общност може да приеме, че сме постигнали истински напредък по пътя на истинската демократизация.
Аун Сан Су Чи
Очите имат голямо значение в киното, както ме е учил господин Капра. Разбира се, трябва добре да се произнесе диалога, за да се получи. Но е голямото актьорско изкуство да изразяват чувствата именно с очите!
Барбара Стануик
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща