Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Десен"
Оставете ме на мира: все още имам краката си и една ръка. Кажете на лекаря да побърза с инструментите. Знам, че ще трябва да загубя дясната си ръка, така, че колкото по-скоро, толкова по-добре.
Хорацио Нелсън
Аз презирам хората, които се движат по края - от дясно или от ляво - и мятат камъни по този, който е в средата.
Дуайт Айзенхауер
Крайностите на всеки политически спор - и тези в дясно, и тези в ляво - са винаги погрешни.
Дуайт Айзенхауер
Виждаме през 20-ти век една злощастна окопна война, в която психоанализата, в борба срещу интернализираната принуда и суеверие на определена доктрина, се е изразила атеистично. За разлика от това, теологията не е просто под подозрение, че говори бездушно за Бог. И теологията, и психологията, в стремежа си към човешкото здраве, се нуждаят една от друга като дясната и лявата ръка.
Ойген Древерман
Аргументът, че двете партии трябва да представляват противоположни идеали и политики, едната, може би, на дясната, а другата на левицата, е глупава идея, приемлива само за доктринери и академични мислители.
Карол Куигли
Стъпалата отпред трябва да бъдат подредени така, че винаги да има нечетен брой; тъй като по този начин десният крак, с който човек качва първото стъпало, също ще бъде първият, който ще достигне нивото на самия храм.
Витрувий
Четенето е по-скоро процес на левия мозък, а слушането на музика е функция на десният мозък.
Мейнард Джеймс Кийнан
Друго е, ако извадите пари от левия си джоб и го сложите в десния си джоб, вие не сте по-богат.
Мъртън Милър
Природата може да е страхотен експериментатор, но този, който никога не би се съгласил с борда за преглед на етиката - в разрез с Хелзинкската декларация и всяка норма за морално благоприличие, ляво, дясно и в центъра.
Ник Бостром
Всеки атом в тялото ви идва от звезда, която е експлодирала. и, атомите в лявата ти ръка вероятно са дошли от звезда, различна от дясната ти ръка. наистина е най-поетичното нещо, което знам за физиката: всички вие сте звезден прах.
Лорънс M. Краус
Бих дал дясната си ръка, за да си служа еднакво добре и с двете.
Йоги Бера
Това е лявото крило на ЦРУ, дебатиращо с дясното крило на ЦРУ.
Тимъти Лиъри
Моята дефиниция за трагедия е сблъсък между дясно и дясно.
Амос Оз
Когато издигнете паметник на мен, не забравяйте, че бенката е под лявото ми, а не под дясното ми око.
Никита Богословски
Небето не е нито високо, нито ниско, нито дясно, нито ляво. Небето е точно в средата на гърдите на човека, който има вяра.
Салвадор Дали
В древни времена мъжете се биеха с десните си ръце и се защитаваха с левите си ръце... дясната страна на тялото се смяташе за мъжествена, а лявата страна - женска.
Менли Палмър Хол
Дясната ми страна е парализирана. Нямам нужда от лекар. Мога да преодолея собствените си проблеми.
Андрю Джонсън
Моят диапазон на актьор винаги е бил между два полюса: "вдигни лява вежда" и "вдигни дясна вежда".
Роджър Мур
Както средновековният християнски човек би могъл да схване религията само от гледна точка на триединство, така и неговият съвременен потомък може да мисли за политика само от гледна точка на теология или, както сега казваме, идеология, на леви и десни сили и фракции.
Бърнард Луис
Ние искаме да бъдем умни леви и честни десни в едно лице.
Григорий Явлински
Важното сега са характеристиките на дясното полукълбо на мозъка: артистичност, съпричастност, изобретателност, мислене с голяма картина. Тези умения са станали първи сред равни в цяла гама от бизнес области.
Даниъл Пинк
...дяволът на дясното ми рамо трябва да е удушил брутално ангела отляво...
Джина Шоуолтър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща