Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Евангелие" - страница 2
Това, от което [другите] най-много се нуждаят, е да видят във вас отражение на това какъв е Бог и на трансформиращата сила на Евангелието. Вашият живот може да създаде глад и жажда за Бог в живота на другите и може да бъде мощен инструмент в ръката на Светия Дух, за да привлече сърцата им към Христос.
Нанси Лий Демос
Дълбоката логика на Божията истина може да бъде изразена както в истории, така и в аргументи, чрез въпроси, както и твърдения, чрез разум и въображение, чрез четирите евангелия, както и чрез книгата на Римляни.
Ос Гинес
Трябва да се има предвид, че поколенията хора не чакат удобството на църквата по отношение на своята евангелизация. Хората се раждат и умират, независимо дали християните са готови да им дадат Евангелието. И следователно, ако църквата от някое поколение не евангелизира езичниците от това поколение, тези езичници изобщо няма да бъдат евангелизирани. В евангелизацията винаги е вярно, че настоящето никога не може да предвиди бъдещето и че бъдещето никога не може да замени миналото. Това, което трябва да се направи за спасяването на душите, трябва да бъде направено от това поколение.
Осуалд Сандърс
Възможно е Бог да е наредил да проповядва Евангелието директно на човека чрез сънища, видения и откровения. Но всъщност Той не е направил това; но по-скоро е поверил проповядването на хората, като им казва да отидат и да поучават всички народи. Отговорността лежи изцяло върху нашите плещи.
Осуалд Сандърс
Но тя е отличен гръцки учен, въпреки че мисля, че прекарва твърде много от времето си, възхищавайки се на поемите на Сафо, вместо да тълкува евангелията.
Питър Тримейн
Това е любяща общност от християнски братя и сестри и като е такава, тя придава достоверност на евангелието.
Рико Тайс
Да си мисля, че заслужавам рая, е сигурен знак, че не разбирам евангелието.
Синклер Фъргюсън
Започнах да чета сам и разбрах, че тук има някой, който може да ме научи на дълбока библейска теология, да проникне в сърцето ми с духовния си анализ и да ми помогне да стана служител на Евангелието, което исках да бъда.
Синклер Фъргюсън
Възможностите за използване на нашите финансови ресурси за разпространение на евангелието и укрепване на църквата по целия свят са по-големи от всякога. Тъй като Бог издигна Естер точно за такова време като нейното, аз съм убеден, че Той издига и нас, с цялото ни богатство, за да помогнем за изпълнението на великата задача. Въпросът е какво правим с тези пари? Нашата работа е да се уверим, че ще стигне до целевите му получатели.
Ранди Алкорн
Евангелието може да издържи на проверка.
Франк Перети
Някой попита: Ще бъдат ли спасени езичниците, които никога не са чули Евангелието? За мен е по-скоро въпрос дали ние - които имаме Евангелието и не успяваме да го дадем на тези, които нямат - можем да бъдем спасени.
Чарлс Х. Спърджън
Умът на Бог е по-велик от всички умове на хората, така че нека всички хора оставят евангелието точно както Бог ни го е предал.
Чарлс Х. Спърджън
Ние не сме отговорни пред Бог за душата, която е спасена, но сме отговорни за Евангелието, което се проповядва, и за начина, по който го проповядваме.
Чарлс Х. Спърджън
Позволете ми само да ви кажа това, целта ми в живота е да проповядвам Евангелието на Исус Христос, това е всичко, което ме интересува.
Бени Хин
Много съм щастлив. Харесвам работата си и харесвам различните й аспекти – обикаляне по света, преподаване на евангелието според св. Албърт – това ми харесва. И виждам клиенти, правя групова терапия, пиша книги.
Албърт Елис
Историите за живота и учението на Исус се разказваха главно на гръцки, оригиналният език на евангелията.
Джей Парини
След това учих теология в колежа и когато получавах докторска степен. по литература взех курсове по изучаване на Новия завет и изучавах гръцки версии на Евангелията.
Джей Парини
Аз твърдя, че възкресението не е било Голямата реанимация. Това беше тотална трансформация. Просто не приемам черно-бялото мислене, което се съчетава с необходимостта да се разглеждат евангелията, като буквално верни.
Джей Парини
Всъщност евангелията са написани някъде от четиридесет до сто години след Исус и техните автори се опитват да покажат, че Исус може да бъде видян да изпълнява различни изречения от Стария Завет.
Джей Парини
Кой беше Исус изобщо? След двадесет века няма кой да се съгласи. Четирите канонични евангелия не отговарят на съвременните стандарти на биографичното писане и - извън този материал - има скъпоценни малко съвременни доказателства, освен няколко хвърлящи спомена за Исус или движението, центрирано върху него.
Джей Парини
Така евангелието създава църквата, която разпространява евангелието, което създава повече църкви, които от своя страна разпространяват евангелието по-нататък.
Джон Стот
Евангелието НЕ се проповядва, ако не се проповядва Христос.
Джон Стот
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща