Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заключение" - страница 3
В заключение, няма доказателства, че свят без ядрено оръжие би бил опасен свят. Напротив, това би бил по-безопасен свят, както ще покажа по-късно.
Юзеф Ротблат
Имайте смелостта на своите знания и опит. Ако сте направили заключение от фактите и ако знаете, че преценката ви е здрава, действайте според нея, дори ако другите може да се поколебаят или да се противопоставят.
Бенджамин Греъм
Те биха могли да спорят с часове по почти всяка тема; те обикновено се съгласяваха на широки заключения, но не бяха съгласни по почти всеки детайл.
Бренда Джойс
Поклонникът трябва да бъде фиксиран в заключението, че духовният учител не може да бъде обект на критика и никога не трябва да се счита за равен на обикновения човек.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Всяко заключение, което стигнете за себе си, трябва да бъде невидимо ограничение, защото винаги има какво още да се види.
Гай Финли
Стигнахме до заключението, че щастието може да бъде открито необичайно, в тясното пространство, на което както семейното ни положение, така и географското разстояние ни осъдиха.
Гуадалупе Нетел
Представете си човек, който влиза тук тази вечер и твърди, че "въздух не съществува", но продължава да диша въздух, докато спори. Сега интелектуално атеистите продължават да дишат - те продължават да използват разума и да правят научни заключения [което приема подредена вселена], да правят морални преценки [което приема абсолютни стойности] - но атеистичният възглед за нещата на теория би направил такова "дишане" невъзможен. Те дишат Божия въздух през цялото време, когато спорят срещу него.
Грег Бансен
Основното заключение на работата, която отнема години на изучаване на учени и инженери, всички от които бяха разглеждани от връстници като истински технически експерти, беше, че тези, които не са допринесли творчески в своята област, нямат естетически интереси извън тясната им област.
Дейвид Епстийн
Най-големият център за печалба за инвестиционните банки са солидните такси, които те начисляват за поемане на предложения за акции и даване на финансови съвети, а анализаторите излагат тези печалби на риск, ако публикуват отрицателни заключения за компаниите, които плащат таксите.
Алекс Беренсън
Естественият подбор е принудил мозъка ни да извлича максимална информация от най-обикновените обстоятелства, а езикът е способен точно да предава информация, дори и въпреки неизбежния риск от чести неправилни заключения.
Джаред Даймънд
След повече от 700 часа изучаване на тази тема и задълбочено проучване на нейната основа, аз стигнах до заключението, че възкресението на Исус Христос е една от най-злите, порочни, безсърдечни измами, които някога са били в съзнанието на хората, или най-фантастичният факт в историята.
Джош Макдауел
Бягам, защото дълго след като отпечатъците ми изчезнат, може би ще съм вдъхновил неколцина да отхвърлят лесния път, да улучат пътеките, да сложат единия крак пред другия и да стигнат до същото заключение, което направих: бягам, защото винаги ме води там, където искам да отида.
Дийн Карнасис
Старите идеи непрекъснато се избиват от нови факти. Няма нищо стабилно в заключенията на ума и е невъзможно някога да има такива, освен ако не смятаме, че Вселената е направена по мярка на човешкия ум, предположение, за което нищо в миналото не дава никакви гаранции.
Едит Хамилтън
Нерядко говорят, че предисловието трябва да се чете накрая. Заключението пък, напротив, трябва още в началото.
Жил Дельоз
Поне от 1947 историческите записи изглежда подкрепят едно просто заключение: ако искате американската икономика да расте, трябва да поставите демократ в Овалния кабинет.
Кас Сънстейн
Като лобист той отдавна беше стигнал до заключението, че няма разлика в начина, по който демократите и републиканците управляват работата на правителството. Играта остана същата: винаги ставаше дума за услуги и приятели и кой контролираше тестото. Партийните етикети бяха просто начин да се следят екипите; проблемите бяха предимно дим и водевил. Никой не вярваше в нищо, освен в удържането на властта, каквото и да беше.
Карл Хайасън
Скъпа, след дълги размисли стигнах до заключението, че единственият възможен легитимен отговор на Вселената, както е съставена, е пика на истеричен смях.
Кейт Лаумър
Обичам науката. Мразя предположението, суеверието, преувеличението и фалшифицираните данни. Покажете ми изследванията, покажете ми резултатите, покажете ми заключенията - и след това ми покажете някои квалифицирани партньорски отзиви за всичко това.
Клер Лазебник
Когато осъзнаем, че силата на Безкрайното е нашата сила и че силата на Безкрайното е неограничена, трябва да стигнем до заключението, че сме способни да направим всичко, което животът на велик живот може да изисква.
Крисчън Ларсън
По това време в живота ми нито едно заключение не е било лошо заключение. Нещо свърши и ти спря да желаеш и да се тревожиш. Бихте могли да обмислите грешките си и може да се смутите от тях, но кутията беше запечатана, вратата беше затворена, вие вече не бяхте потопени в объркващата среда.
Къртис Ситенфелд
Удивително е как хората могат да вземат само една малка част от човек и да направят огромни заключения.
Лорън Логстед
Ако искаме да направим философски изводи за нашето собствено съществуване, нашето значение и значението на самата Вселена, нашите заключения трябва да се основават на емпирични знания. Истински отвореният ум означава да принудим нашите въображения да се съобразят с доказателствата за реалността, а не обратното, независимо дали харесваме или не последствията.
Лорънс M. Краус
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща