Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заключение"
Идеята започва да изглежда интересна веднага щом започнете да се страхувате да я доведете до логично заключение.
Насим Никълъс Талеб
Основните научни заключения относно изменението на климата са много стабилни и по основателна причина. Ефектът от парникови газове е проста наука: парниковите газове улавят топлината и хората отделят все повече парникови газове.
Николас Стърн
С други думи, ако учителят преподава само по един начин, тогава те стигат до заключението, че децата, които не могат да учат добре по този начин, нямат способността, когато всъщност може да се окаже, че начинът, по който учителското обучение не е особено добро съответствие на начина, по който тези деца се учат.
Робърт Дж. Стърнбърг
Душата се нуждае от цел, за да живее и затова стигнах до заключението, че целта ми е да убия всички освен себе си. Чувствах се жив.
Масаши Кишимото
Стигнах до едно заключение: Всичко, което съм, всичко, към което се стремя да бъда, всичко, което бях преди, е по Божията благодат. В Африка и извън Африка има толкова много жени, които са по-интелигентни от мен.
Лейма Гбоуи
Да бъдеш подозрителен не е вина. Да бъдеш подозрителен през цялото време, без да стигнеш до заключение е дефектът.
Лу Сюн
Вярвам, че сме ориентиран към историята вид и че разбираме как се събират нещата в контекста на разказа. Срамно е, че науката отдавна не се преподава по този начин. Обикновено това е фактът, напълно лишен от човешки опит или каквато и да е представа за това как ученият е стигнал до това заключение.
Ан Друян
Всяка дискусия, която се води от егоистична гледна точка, е покварена от самото начало и не може да доведе до абсолютно сигурно заключение. Егото поставя собствения си интерес на първо място и изкривява всеки аргумент, дума, дори факт, за да отговаря на този интерес.
Пол Брънтън
Познанието за живота в астралния свят ни води до заключение от основно значение, а именно, че физическият свят е продукт на астралния свят.
Рудолф Щайнер
Рафтовете на много евангелисти са пълни с книги, които посочват недостатъците в еволюцията, обсъждат я само като теория и почти намекват, че тук има конспирация, за да се избегне фактът, че еволюцията всъщност е порочна. За съжаление всички тези книги се основават на заключения, които никой разумен биолог сега не би приел.
Франсис Колинс
Като цяло от тези данни са възможни определени заключения. Те не успяват да докажат, че психотерапията, фройдистка или друга, улеснява възстановяването на невротични пациенти.
Ханс Айзенк
Бих предпочел да умра в Америка, отколкото да живея в Англия. По-скоро бих изгубил мач в Америка, отколкото да спечеля един в Англия. Дойдох до заключението, че нямам намерение да умра скоро или да загубя мача!
Вилхелм Щайниц
Няма начин да използваме нехристиянски език и логика, за да стигнем до християнските изказвания, заключения и поведение.
Грег Бансен
Не мисля, че винаги съм прав, но бих искал да дам възможност на хората да стигат до обосновани заключения, като използват систематичен начин на гледане на нещата.
Даниел Левитин
Колкото по-просто е прозрението, толкова по-задълбочено е заключението.
Джана Левин
От собственото си същество и от зависимостта, която намирам в себе си и в идеите си, аз по разум извършвам задължително заключение за съществуването на Бог и за всички създадени неща в ума на Бога.
Джордж Бъркли
След като тръгнах да опровергавам интелектуално християнството и не успях, стигнах до заключението, че Библията е истина и Исус Христос е Божият Син.
Джош Макдауел
Едно нещо, което открих за себе си, е, че наистина не обичам да пътувам. Имам чувството, че това е ужасен личен провал, но бях толкова доволен, че стигнах до заключението.
Джошуа Ферис
Когато въпросът е силно спорен - и въпросът за пола е такъв - човек не може да се надява да каже истината. Той може само да покаже как е стигнал до своето мнение, което поддържа. И единствено може да даде на своята аудитория възможността да определи своите собствени заключения, докато наблюдават ограниченията, предрасъдъците и идиосинкретичността на говорещия.
Вирджиния Улф
Заключение за брака: формалност, необходима за получаване на развод.
Оливър Херфорд
Изкуството не е само картина; това е всичко, което променя някого към по-добро, всяко неанонимно взаимодействие, което води до човешко (не просто търговско) заключение.
Сет Годин
Мисля, че трябва да спра да мисля. Мислех дълго, преди да стигна до това заключение.
Фредерик Бегбеде
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща