Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самолет" - страница 2
Както видяхме, безжичната връзка и самолетът направиха света толкова малък, а нациите толкова зависими една от друга, че единствената алтернатива на войната са Съединените щати на света.
Джон Бойд Ор
Отдавна се научих да не се безпокоя за тези неща, които не мога да контролирам. Вие се безпокоите за това, че самолета сега ще падне? Вие какво, пилот ли сте?
Джон Малкович
Когато се срещам с хора в самолети и те разберат, че съм икономист, обикновено питат за борсови съвети.
Емили Остер
Може ли народът на дадена държава да бъде по-добър от нейните самолети?
Исмаил Кадаре
Домашен готвач, който разчита твърде много на рецепта, е нещо като пилот, който чете ръководството за експлоатация на самолета, докато лети.
Алтън Браун
Никога няма да забравя светлия септемврийски ден, стояща на бюрото ми в Белия дом, когато младият ми асистент каза, че самолет е ударил Световния търговски център - и след това втори - и трети, Пентагона.
Кондолиза Райс
Обичам усамотението да бъда в самолет и накрая да мога да прочета цяла книга и да бъда оставена сама.
Кристина Ричи
Преди брака много двойки приличат на хората, които бързат да хванат самолета; щом се качат на борда обаче, те се превръщат в пасажери.
Жан-Пол Гети
След като човечеството унищожи капитализма, то ще навлезе в епохата на мира и тогава вече няма да са му необходими войни. Тогава няма да има нужда от армии, военни кораби, бойни самолети и отровни вещества. Тогава човечеството во веки веков няма да види войни.
Мао Дзедунг
Когато летях тук – от Благовещенск до Улан Батор – в самолета нахвърлях някои съображения и план за действие, който все още имам на ръка, но е очертан.
Владимир Путин
Живея много прост живот. Не се снимам в много бюджетни филми. Нямам яхти или личен самолет, и следователно мен никога не са ме вълнували подобни неща, ако нещо се случи с тях.
Шарлиз Терон
Победата е продукт на вдъхновението, а не на танковете, самолетите и оръжията.
Алън Акселрод
Животът на един пилот на самолет зависи от способността му да взема бързи решения на живот и на погибел. В края на засилването, преди излитането, пилотът прави проверка на системите, за да се увери, че самолетът е готов за полет. Всяка грешка при тази проверка и подготовка може да доведе до фатален край. Когато самолетът набира скорост, пилотът трябва да вземе второ бързо решение и то е дали самолетът е набрал достатъчно скорост да полети или клапаните на двигателя ще го накарат да остане на земята. Времето за вземане на това решение е по-малко от стотна от секундата. След като премине моментът на половината засилване, пилотът не може да промени решението си.
Джордж Патън
Една мисъл ме порази, когато си тръгнах - торбите, в които ви дават храна в Макдоналдс, са почти еднакви по структура, форма и размер с торбите за повръщане, прибрани в джобовете на седалките на самолета.
Майкъл Палин
Заспиването е като кацане на самолет. Отнема време. Трябва постепенно да се спускате надолу. Мисля, че един от проблемите с недостатъчния сън е, че хората не са много добри в прогнозирането колко зле се справят, когато са недоспали.
Матю Уокър
Туземните деца вярваха, че самолетите са големи хора с протегнати ръце. И почти никой не си представяше, че някой може да е вътре.
Мичел Зукоф
Чакай, съжалявам, но как не четеш книги? Като... какво правиш в самолетите?
Морган Матсън
Когато хора с власт видят, че се случват неща, които не одобряват, те хвърлят бомби и изпращат танкове. Когато хора без власт видят, че се случват неща, които не одобряват, те разбиват витрини на магазини, взривяват се на многолюдни места и вкарват самолети в сгради. Фактът, че и двата метода се оказаха забележително неуспешни при промяна на нещата, не пречи на хората да продължат по същия начин.
Н. Т. Райт
След няколко години самолетите, на които летим, ще бъдат в музеите.
Николай Чуковски
Повече бойни самолети, ракети и войници няма да осигурят допълнителен хляб за нашите семейства, бюра за нашите училища или лекарство за нашите клиники.
Оскар Ариас Санчес
Когато се кача на самолет в наши дни, всички мъже на средна възраст са облечени като мен - когато бях на 8 години. Те са с къси панталонки и тениски. И това не е само на самолети. Има го в бизнес офиси, училищни салони и църкви.
Патрик О'Рурк
- Поне така пишеше в бележката му, заедно с язвителното напомняне, че чиниите не се мият сами и че гъбичките в банята са на един ден от еволюцията в разумен живот. Сгънах бележката в самолет и я пренесох през стаята. Накрая се озова весело кацнал на върха на древния телевизор. Изглеждаше добре там и го оставих като знак на почит към свободолюбивите гъби навсякъде.
Роб Търман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща