Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самолет"
Филмите ми са от онези, които се показват в затворите и самолетите - защото от там не може да се излезе.
Бърт Рейнълдс
Самолетите са интересни играчки, но без военна стойност.
Фердинанд Фош
Камилата може да накара слона да се чувства като реактивен самолет.
Жаклин Кенеди Онасис
Велосипедите и самолетите не са за бързина или за забава - те са играчки, но сериозни.
Харисън Форд
Заслуга за обществото имат както оптимистите, така и песимистите. Оптимистът, например, е измислил самолета, а песимистът - парашута.
Джордж Бърнард Шоу
Така както искам пилоти в самолетите, с които летя, когато става въпрос за паричната политика, искам да мисля, че има някой със здрава преценка на контролите.
Мартин Фелдщайн
Не мисля, че някой би могъл да предвиди, че тези хора ще вземат самолет и ще го ударят в Световния търговски център, ще вземат още един и ще го ударят в Пентагона, че ще се опитат да използват самолет като ракета.
Кондолиза Райс
Целта на тероризма е да причинява терор, понякога за да продължи политическа цел, понякога заради очевидна ненавист. Хората, които терористите убиват не са техните цели; те са съпътстващи щети. И взривяването на самолети, влакове, магазини или автобуси не е целта; това са само тактически средства. Истинските цели на тероризма сме ние останалите: милиардите, които не сме убити, но сме тероризирани заради убийствата. Истинската цел на тероризма не не самият акт, а реакцията от акта. И ние правим точно това, което терористите искат.
Брус Шнайър
"Херкулес" беше монументално начинание. Това е най-големият самолет, построен някога. Вложих потта на живота си в това нещо.
Хауърд Хюз
Ако създателите на филми строяха самолети, те биха катастрофирали по време на първото си излитане.
Жан-Люк Годар
Щастието всъщност се намира в прости неща, като например разкарването на племенника ми из острова с велосипед или виждането на звездите през нощта. Отиваме в кафенета или виждаме как самолети кацат на летището.
Андреа Хирата
Дядо ми беше инженер, който изобрети автоматичния пилот за самолети.
Темпъл Грандин
Трябва да бъдем по-внимателни, разбирате ли, в нашия свят, наситен с различни видове оръжия. В противен случай няма да имате време да забележите как терористите ще хвърлят самолети, бомби...
Борис Елцин
Ако съм направил грешка в дизайна, тогава аз съм този, който трябва да плати за това. Със сигурност не бих помолил някой друг да лети на самолет, ако се страхувах да го направя сам.
Хауърд Хюз
Разликата между богати и бедни се увеличава драстично. На летището в Кайро има хангар за частни самолети, милиардерите са в списъка на Форбс, а годишният доход на глава от Египет е две хиляди долара. Как можеш да поддържаш това?
Мохамед ел Барадей
През 1957, в разгара на надпреварата във въоръжаването, Министерството на отбраната беше решило, че е въпрос на време самолетът, транспортиращ атомна бомба, да се срути на американска земя и да предизвика радиоактивно бедствие, подобно на което светът никога не е виждал.
Ани Джейкъбсън
Седях в офиса си, когато някой ми се обади, за да ми каже, че два леки самолета са се сблъскали със Световния търговски център. Пуснах телевизора си; не след дълго имаше това шествие от хора от всякакъв вид, които вървяха по улицата. Това, което си спомням най-много, беше мълчанието на тази тълпа; нямаше звук.
Том Улф
Обичам да казвам: Прекарвам една трета от времето си в Нигерия, една трета в Европа или Америка и една трета в самолет.
Уоле Шоинка
Никога не съм имал намерение да стана професионален пилот. Но тъй като станах по-любопитен към самолетите и, добре, не като Джон Траволта, осъзнах, че единственият начин, по който някога ще летя с джет, е ако си намеря работа.
Брус Дикинсън
Мисля, че е лудост хората да се събират тук, за да говорят за климата и пристигат тук с частни самолети.
Грета Тунберг
Позволете ми да си купя пропуск [за сигурност]... за да могат да ме сканират и да ме претърсят и да мерят пениса ми, след което да ме качат на самолета.
Джеймс Карвил
Когато се качите сами в самолет и излитате, попадате в този прекрасен, триизмерен свят, където можете да отидете във всяка посока. Няма по-вълнуващо чувство от това.
Джийн Родънбери
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща