Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Меч"
Бог ги е превърнал в реколта за нашите мечове.
Оливър Кромуел
Когато мечът е веднъж изтеглен, страстите на хората не наблюдават граници на умереност.
Александър Хамилтън
Остроумието трябва да се използва като щит, а не като меч, за да рани другите.
Томас Фулър
Този, който чака мечът да падне върху врата му, със сигурност ще загуби главата си.
Стивън Р. Доналдсън
Ненасилието е мощно и лоялно оръжие. Това е уникално оръжие в историята, което печели, без да причинява рани. Това е изцеляващ меч.
Мартин Лутър Кинг
Мечът и огъня са по-малко разрушително, от бъбривият език.
Ричард Стийл
Нямам против да давам интервюта, нямам и против да отговарям на дълбокомислени въпроси. Но не съм очарован да давам отговори на въпроси като: "Ако беше обран и в единия джоб имаше меч, а в другия камшик, кое щеше да използваш?"
Харисън Форд
Избора на жена и покупката на меч не могат да се доверят на друг.
Джордж Хърбърт
Писалката е по-силна от меча, но езикът е по-силен, отколкото двете взети заедно.
Маркъс Гарви
Никога не е имало време, когато според мен не можеше да се намери някакъв начин, който да предотврати изтеглянето на меча.
Юлисис Грант
Има само една страна на борсата; и това не е "бича", и не е "меча" страна, а правилна страна.
Джеси Ливърмор
Времето за война още не е дошло, но ще дойде и то скоро. А когато дойде, моят съвет е да извадите меча и да изхвърлите ножницата.
Стоунуол Джаксън
Никога не бих извадил меча си за каузата на Америка, ако можех да предположа, че ще допринеса за създаването на една територия на робството.
Жилбер дьо Лафайет
Мечовете затова са дадени – никой да не бъде роб.
Лукан
Мирът, господа, както знаете, не идва от само себе си, нито пък свободата. Мирът има врагове. Мирът трябва да бъде отвоюван с меч.
Джон льо Каре
Ти ме защитавай с меч, а аз ще те защитавам със слово.
Уилям Окам
Перото е оръжие, което е по-остро от заточеният меч.
Антонио Перес
Има два пътя за завоюване на страна. Единия е с меч. Втория е с дългове.
Джон Адамс
Няма много неща, които трябва да знаете за света. Освен как да използваме меч и да се доверяваме на много малко хора.
Мелина Маркета
Тези, които живееха с меча, бяха принудени да умрат от него.
Т. Х. Уайт
Бабата е едновременно щит и меч. Тя е съвсем особен вид любов, недостъпен в нито една светла глава.
Фредрик Бакман
Всеки иска да забие меча в сърцето на дракона, но никой не иска да държи дръжката.
Варг Викернес
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща