Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Алтернатива" - страница 3
Хронично несигурните хора лесно губят своя алтруизъм, толерантност и уважение към несъответствието. Ако нямат алтернатива, те могат да бъдат принудени да отдадат своето положение на непознати сред тях.
Гай Стендинг
Трябва да оставим децата ни да растат, за да се изправят срещу света, въоръжени със знания, с много повече знания, отколкото самите ние сме имали на тяхната възраст. Страшно е, но алтернативата е по-лоша.
Даниъл Денет
Републиканците с какъвто и да е морален усет отчаяно търсят поддържаща алтернатива на Доналд Тръмп.
Джейкъб Уайсбърг
Винаги има алтернативни тълкувания на едни и същи данни. Често се случва обаче отхвърлените алтернативи да се третират така, сякаш не съществуват. Но те го правят. И трябва да сме наясно не само за тяхното съществуване и потенциална жизнеспособност, но и за възможността хипотезите, които бихме могли да възприемем толкова силно днес, да бъдат отхвърлени от утрешния ден.
Джефри Шуорц
Сега няма нищо ненаучно в използването за тълкуване на данни на всеки модел, който изглежда обещаващ; и следователно няма нищо ненаучно нито във въвеждането на неговия модел от Фройд, нито в неговия собствен или чужд подход към него. Въпреки това възниква въпросът дали досега може да има алтернатива, която е по-подходяща за целта.
Джон Боулби
Либерализмът разработи безупречни оръжия, насочени към постигане на своите директни алтернативи, което беше основата за неговата победа. Но точно тази победа крие най-големия риск за либерализма. Трябва само да установим местоположението на тези нови, уязвими места в глобалната система и да дешифрираме паролите за вход, за да проникнем в системата. Най-малкото трябва да се опитаме да го направим. Събитията от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк показаха, че това е технологично възможно. Интернет обществото може да бъде полезно дори за тези, които твърдо му се противопоставят.
Александър Дугин
Биографът трябва да реши между забавянето до спирането на блатото от противоречиви възможности или смелото крачене по пътя на предположенията. Избирам втория курс и без да се отдръпвам, за да обсъждам всички алтернативи, разказвам историята така, както я виждам. Следващите осемнадесет месеца на Павел се развиха по следния начин, макар че тонът на увереност в моя разказ не трябва да прикрива, че някои от неговите изводи са ориентировъчни и спорни.
Джон Полък
Имаме алтернатива. "Искам ли да съм в метрото и да гледам тези хора, или искам да съм в телефона си и да гледам хората си?"
Дъглас Рушкоф
Като алтернатива бихме могли да продължим така, както сме: да пренебрегнем или намалим рисковете и да поставим отговорност за действия на друго място. Но това би означавало да заложим на монументална хазартна игра с бъдещето на нашите деца и един вид толкова интелигентен като нашия със сигурност не би направил това. Ще стане ли?
Дънкан Кларк
Когато прототип-нова инициатива-не работи, ние сме изправени пред две алтернативи: едната е да се занимаваме с реалността, а другата е да съберем подаръка, който току-що ни е дала, знанието за това, което трябва да се коригира.
Елиаху М. Голдрат
Това е нещо с бебетата: след като имате едно, всички въображаеми алтернативи на миналото се превръщат в трагедии.
Емили Ейдриън
Реши, че ще се довериш на Бог. Алтернативата – да не вярвате на нищо, нито на вашия Бог, нито на вашия свят, нито на вашите взаимоотношения, да не остарявате – е толкова отчаяно мрачна. Декларирайте открито своята лоялност към разширяването на вашето съзнание. Нямаш друг избор, освен да преследваш своето мистично пробуждане.
Каролайн Мис
Трябва най-накрая да сме активни в просвещаването на хора от ислямските културни групи. И това се отнася за имигранти, които вече са тук, както и за настоящите бежанци. Германската конституция стои над шариата. Училищата трябва да предлагат уроци по равенство между половете. Вие също трябва да предложите алтернатива на младите мъже, които са склонни към насилие.
Алис Шварцер
Но ако продължаваме да отричаме, че има проблеми с някои имигранти от мъжки пол, тогава просто ще изгоним хората в обятията на десните популисти. Без невежеството или тривиализацията от страна на всички политически партии нямаше да има Пегида или Алтернатива за Германия.
Алис Шварцер
В живота си и в кариерата си, независимо дали сме наясно с това или не, ние постоянно се движим по пътя, като решаваме между нашите обмислени стратегии и неочакваните алтернативи, които се появяват.
Клейтън Кристенсен
В бизнеса организацията е абсолютна необходимост, а не алтернатива.
Лари Бъркет
Групите стават по-крайни и вкоренени в своите вярвания и се поляризират от другите, когато членовете само обменят информация, която подсилва техните възгледи и филтрира всичко останало или никога не научават за алтернативи. Така те стесняват възможностите си и увеличават предразсъдъците и погрешните схващания един на друг. Тази тенденция води до слепи петна при вземането на решения и до екстремно поведение, дори до тероризъм.
Кас Сънстейн
Цялата луда работа сякаш извади от вътрешностите ми най-лошото в мен – най-лошите ми страхове – най-лошите аспекти на характера ми – най-лошите ми несигурност и чувство на срам и вина. Тогава не го знаех, но точно това трябваше да се случи. Точно това е Соломоновата магия. Най-лошото в мен беше моят проблем. Най-лошото в мен беше демонът. Когато най-накрая ми просветна, че успях да предизвикам демона и най-лошото от мен беше в капан в този магически триъгълник, нямах друга алтернатива, освен да впрегна и пренасоча чудовищната му сила и да му дам нови маршируващи заповеди. Оттогава нататък този конкретен демон ще работи за мен, а не срещу мен.
Лон Майло Дюкет
Животът ви дава толкова много алтернативи, от които да избирате, и... вие ги преценявате възможно най-добре, докато се случи нещо като 11 септември. И това е централното събитие в живота ми, така че знаех, че трябва да пиша за това.
Лорънс Райт
При липсата на друга алтернатива, слънцето изгря върху нищо новото.
Самюъл Бекет
Вярвам че никой не може да "спаси” своя приятел човек правейки избор вместо него. За да му помогне, той може да му посочи възможните алтернативи, с откровеност и любов, без да бъде сантиментален и без илюзии. Знанието и осъзнаването на освобождаващите алтернативи може отново да събуди индивидуално всички скрити сили и да го постави на пътя, избирайки уважение към "живота” вместо към "смъртта”.
Ерих Фром
В село Гроздьово ме посрешнаха местните жители, заедно с кметицата на Долни Чифлик от ГЕРБ Красимира Анастасова и бившата кметица от БСП. Която заяви, че вече е от ГЕРБ.Обясних на хората, че за съжаление държавата затъва в хаос. Това беше целта на враговете на ГЕРБ. Но сега последствията ще се отразят на всички хора.Над половин милиард ще отидат за избори заради безотговорността на "партиите на алтернативата”. Това е като да вложиш половин милиард във фабрика и накрая да излезеш на загуба. 135 милиона ще струват новите изборите. Ако вместо това тези пари се вложат в развитие на регионите, села като това ще станат златни. Надявам се разумът да надделее и да съставят правителство!Всички български граждани имат право да живеят добре. Но освен права, преди всичко, трябва да спазваме законите в държавата.
Бойко Борисов
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща