Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Алтернатива" - страница 2
Религиозните фракции ще продължат да налагат волята си на другите, освен ако почтените хора, свързани с тях, признаят, че религията няма място в обществената политика. Те трябва да се научат да разгласяват възгледите си, без да се опитват да превърнат възгледите си в единствената алтернатива.
Бари Голдуотър
Икономистите са свикнали да мислят праволинейно и им е изключително трудно да си представят алтернативи на комунизма и капитализма.
Алвин Тофлър
Променящото се общество се характеризира с липсата на алтернативи.
Джордж Сорос
Твърде много жени са принудени да абортират от бедност, от мъжете си, от родителите си. Изборът е възможен само ако има истински алтернативи.
Джърмейн Гриър
Провалът е част от бизнеса. Понякога се случва. Най-лоши провали обаче са тези, които приемаме, без да сме проучили всички възможности и алтернативи. Не бързайте да правите заключения. Когато нещо не върви, намесете се лично.
Алън Акселрод
Ако наистина искаме да направим промяна, трябва да се помирим с факта, че не можем да се освобождаваме всеки път, когато календарът ни предлага по-атрактивна алтернатива.
Маршал Голдсмит
По едно време бях уморен от писането на стихове и исках да се откажа от него. По друго време бях решен да бъда поет, докато не успея да установя гордо име над другите. Алтернативите се бориха в съзнанието ми и направиха живота ми неспокоен.
Мацуо Башьо
Животът е пълен с алтернативи, но няма избор.
Патрик Уайт
Имаме две алтернативи: или поставяме под въпрос нашите вярвания – или не го правим. Или приемаме нашите фиксирани версии на реалността - или започваме да ги оспорваме. Според Буда, да тренираме да останем отворени и любопитни - да тренираме в разтварянето на нашите предположения и вярвания - е най-доброто използване на нашия човешки живот.
Пема Чодрьон
Генетичният ти и невронният ти не са алтернативи на съзнателния ти. Те са неговите основи.
Пол Блум
Но понякога съдбата не предлагаше избора, който предпочитахме, а по-скоро тези, които трябва да приемем поради липса на по-добри алтернативи.
С. Дж. Кинкейд
Трябва да се правят опити, дори когато не може да има надежда. Алтернативата е отчаянието.
Стивън Р. Доналдсън
Икономиката и политиката са толкова преплетени и взаимосвързани, че сегашната политика, основната политика, политиката на екстремния център са нищо друго освен версия на концентрирана икономика. А това означава, че всяка алтернатива - алтернативен капитализъм, ляво кейнсианство, намеса на държавата в помощ на бедните, отмяна на приватизацията - се превръща в огромен проблем. Срещу него е обърната цялата тежест на крайния център и неговите медии, което реално сега започва да вреди на демокрацията.
Тарик Али
В момента имаме критична ситуация в Гърция. Още докато говорим, където има открит опит на ЕС да унищожи Сириза, като я разцепи. Има германска упоритост и пълен отказ да се обмисли сериозно алтернатива. Причината дори не е липсата на пари, защото парите се въртят безкрайно в хазната на ЕС и утре може да отпишат дълга, ако искат. Но те не искат да го направят, заради избора на ляво правителство. Те искат публично да накажат Сириза, да я унижат, за да не стигне този модел по-далеч от Гърция.
Тарик Али
Патентованият софтуер израства, започвайки наистина през 80-те години, като алтернатива и това се превръща в доминиращ модел с възхода на компании като Microsoft и Oracle и други подобни.
Тим О'Райли
Преди всичко пленът, в който една идеология държи хората, се измерва най-добре от тяхната колективна неспособност да си представят алтернативи.
Тони Джъд
Нигерия имаше нещастието - не, щастието - да види най-лошото лице на капитализма навсякъде в Африка. Масите са го видели, отвратени са и искат алтернатива.
Уоле Шоинка
Помислете, че процесът на проектиране включва първо генериране на алтернативи и след това тестване на тези алтернативи спрямо цял набор от изисквания и ограничения.
Хърбърт Саймън
Постоянно ме питат как пиша за толкова умни, силни жени и отговорът ми е каква е алтернативата? Слаби, глупави жени? Те са просто нормални хора, а не модели за подражание - ако се стремите да бъдете като някой от тях, нещо не е наред. Може да искате да се обличате като такава или да имате нейната работа, но не се стремете да бъдете нея!
Шонда Раймс
Ако сте си забранили да чувствате нещо, то гневът е най-добрата от алтернативите.
Адам Блейк
Кажи истината. През цялото време. За всичко. Каква е алтернативата на радикалната честност? Загуба. Изгубено време, пропилени пари, пропилени възможности-пропилян живот.
Брад Блантън
Опитах се да изглеждам спокоен и замислен, тъй като алтернативата беше една: да се лиша от чувствата си за болка и поражение.
Брет Ийстън Елис
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща