Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предаване"
Колкото по съвършена е техниката на предаване на информация, толкова по-обикновено, пошло и сиво става съдържанието й.
Артър Кларк
Благодарение на телевизия света се превърна в голямо село, а и голяма част от предаванията възраждат древните сплетни.
Маршал Маклуън
Стрелбата е предаване на мисли от разстояние.
Дон Аминадо
С филма имате много ограничени инструменти за предаване на субективност - глас зад кадър, гледна точка на камерата, добра актьорска игра - но дори и най-добрият актьор в света е груб в сравнение с това, което можете да направите в написан параграф.
Уилям Бойд
Мисля, че хората са достатъчно умни, за да го решат. Те знаят, когато гледат едно от тези предавания за борби с храна, където журналистите седят наоколо и си крещят и крещят един срещу друг, в сравнение със сериозни репортажи.
Боб Удуърд
Човешката потребност от език не е просто за предаване на смисъла, а в същото време слуша и потвърждава съществуването на човек.
Гао Синдзиен
Може би отчасти трябва да обичаме книгите като родители, баби и дядовци и учители, за да предадем тази страст към историите на децата си. Не става въпрос за тестване и четене на схеми, а за любовни истории и предаване на тази страст на нашите деца.
Майкъл Морпурго
Стихотворенията изискват не само търпение, те изискват един вид предаване. Трябва да им се отдадеш. Това е истинската храна за един поет: други стихотворения, а не питка.
Марк Странд
Харесвам предавания, които имат известно ниво на интелигентност за тях. Когато не е толкова предсказуемо, когато не знаеш какво те очаква.
Мехмет Оз
Половината от излъчваното предаване според моя опит се случват нещата, а другата половина са хората, които говорят за това как се чувстват за нещата, които са се случили. И така има чувството, че всеки казва на глас своя подтекст.
Ноа Хоули
Носенето на очила за четене означаваше предаване на старостта без ни най-малко битка.
Андреа Камилери
Ние знаем твърде малко за динамиката на световното богатство, така че се нуждаем от международно предаване на банкова информация.
Тома Пикети
Големите постижения на човека са резултат от предаването на идеи и ентусиазъм.
Томас Дж. Уотсън
В края на деня телевизионното предаване е най-добрата работа в света. Трябва да отида, където искам, да ям и пия каквото си поискам. Стига само да хапвам пред камерата, други хора ще плащат за това. Това е подарък.
Антъни Бурдейн
Да наречеш едно предаване "виновно удоволствие" е като да кажеш "Неудобно ми е да кажа, че го гледам, но не мога да спра." Това не е комплимент.
Шонда Раймс
Когато Елтън Джон изпя дует с белия рапър Еминем по телевизионно предаване "Грами", рапът стана мейнстрийм. Последваха масивни родителски главоболия.
Бил О'Райли
Винаги съм харесвал предавания, в които има смях.
Дейвид Уолямс
Истинският дзадзен се предава всеки момент. Но предаване на какво? Наистина няма значение как ще го наречем: Бог или Дао, или Дхарма, или Буда, или истинската ни същност... Важен е актът на отпускане, предаване. Самият акт на отпускане ни отваря напълно.
Денис Генпо Мерцел
В художествената литература изобилието се справя с предаването на информация, събуждането на напрежение, рисуването на герои, което им позволява да говорят. Но само определени изречения дишат и се изместват, като жива материя в почвата.
Джумпа Лахири
Спомням си момента, в който като дете осъзнах, че нещата, които наричаме "телевизионни предавания", всъщност са само нещата, които се поставят между рекламите. По-късно дойдох да видя, че нещата, които се появяват в "безплатната" телевизия, са предавания, които помагат за продажбата на продукти.
Дъглас Рушкоф
Не мисля, че е езикът може да стане преграда на пътя на предаването на чувства и емоции. Такива образи, но могат на някой специален език, по-добре или по-зле да предават нашите чувства. Можеш да говориш на японски, индийски, италиански, английски - това няма значение, ако ти говориш искрено. Аз мисля, че истинските, искрени чувства нямат пред себе си прегради или ограничения.
Лара Фабиан
Имам чувството, че не гледам толкова много предавания със смърт.
Лена Дънам
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща