Цитати на тема "Фраза" - страница 3
Когато една история приключи... Помисляте за подробностите, за минималните епизоди - те изплуват от това, което е било ежедневие, и изведнъж изглеждат като непоносимо внушение. Те са детайлите, дори повече от контекста: жестове, фрази, прегръдка под лампа и детайлът става кристално ясен, тази светлина, тази човешка размяна, когато изглеждаше, че нищо, никой, не може да наруши неразривността.
Алберто Бевилакуа
Винаги същите лица, които му напомнят за наследството от предния ден, обещанията и задълженията, желанията, опасани по реда на познатите фрази. Думите, които той не иска да каже, се появяват, но дори и без да ги казват, че са там, против волята му, те не му позволяват да се отдалечи, да се обърне настрани към странична улица, да изследва сенчестия проход, да излезе към непознат площад, за да влезе в друг живот.
Драган Великич
Прощален валс. Започвам да свиря, само мелодия, бавно, бавно, може би самата музика ще подскаже думите, може би те вече са включени в нея като естествено, фрази, които се раждат от звуци... Не, няма да работи сега. Не сега. Изведнъж ме кара да се смея – къде бързам? Имам вечност в резерв, толкова съм млад, толкова съм невероятно млад, има достатъчно време за всичко, просто трябва да разберете това...
Карл-Юхан Валгрен