Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фраза"
Най-използваната фраза в моята администрация, ако бях президент, би била "Какво, по дяволите, искаш да кажеш, че сме останали без ракети?"
Глен Бек
Човекът, стараещ се да прикрие своите слабости с гръмки фрази и благородни принципи, неволно предизвиква подозрение.
Джавахарлал Неру
Ако във фразата има думата "задник", публиката, колкото и да е изискана, ще чуе само тази дума.
Жул Ренар
Трябва да се съгласите, че един от най-добрите начини да си спечелите репутация на опасен гражданин в наши дни е да повтарята същите фрази, които бащите-основатели са използвали в борбата за независимост.
Чарлз Биард
...Винаги се ядосвам, когато срещна фразата: "нямам думи, с които да го изразя" и т.п. Гупости! Винаги има думи, но умовете ни са лениви!
Николай Некрасов
Най-опасната фраза в езика е: "Ние винаги сме го правили по този начин."
Грейс Хопър
Историческите фрази се създават специално за това, че да помогнат на учениците да запаметят дати и хронологични таблици. Най-звучните афоризми са тези, които се явяват плод на фантазията на историци.
Пиер Данинос
Двете най-ужасни фрази на света са: "Трябва да поговорим" и "Надявам се, да останем приятели." Най-смешното е, че те водят към противоположни резултати, скъсване и разговор, и приятелство.
Фредерик Бегбеде
Нашият свят е изправен пред истинска планетарна аварийна ситуация. Знам, че фразата звучи пронизително и знам, че е предизвикателство за моралното въображение.
Ал Гор
Колкото по-възрастен съм, толкова повече не се доверявам на известната фраза, която гласи, че мъдростта идва с годините.
Хенри Луис Менкен
За да може езикът да е генеративен, децата не трябва да учат наизуст. Музиката също е генеративна. За всяка музикална фраза, която чуя, винаги мога да добавя нота..., за да генерирам нова музикална фраза.
Даниел Левитин
Това беше само фраза, която преминаваше от уста на уста и никога не е била погълната напълно.
Исмаил Кадаре
Във фразата "човешко същество" думата "същество" е много по-важна от думата "човек".
Карън Джой Фаулър
Четирите фрази, които носят мъдрост: Сгреших; Съжалявам; Не знам; Имам нужда от помощ.
Луиз Пени
По някаква причина абсолютно във всички реклами за лекарства има фраза: "Намалява налягането и изчиства токсините."
Никита Богословски
Има много проблеми по света и несъмнено изменението на климата - или каквато и да е модната в момента фраза за всичко това - със сигурност е един от тях. Но това е ниско в моя списък.
Патрик О'Рурк
Няма нищо, което да ми се стори толкова досадно като фразата "Нали ти казах".
Айлет Уолдман
Забавно е, че само два пъти използваме фразата "да се видим с някого", когато говорим за връзка или получаване на психологическа помощ.
Деб Калети
Всяка мисъл, която съм заковал във фраза, съм длъжен да освободя с делата си.
Джубран Халил Джубран
В един известен италиански филм има такава фраза -,,истинският мъж винаги трябва да опитва, а истинската жена трябва да устоява."
Владимир Путин
Написаното е важно, но начинът, по който казвате фразата, и паузата, която я съпътства, изразът на лицето – всичко това е много по-важно.
Арнолд Шварценегер
Хората говорят, защото се страхуват от мълчанието. Те говорят механично, независимо дали на глас или на себе си. Те са опиянени от тази гласна каша, която оковава всеки предмет и всяко същество. Те говорят за дъжд и хубаво време; те говорят за пари, за любов, за нищо. И дори когато говорят за най-възвишената си любов, те използват думи, изречени сто пъти, изтъркани фрази.
Андрей Макин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща