Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стихотворение" - страница 4
Тук няма пряко влияние на Бахтин, но идеите за диалогизъм, които се носеха във въздуха, особено за невъзможността да бъдеш себе си без живо общуване с другите, бяха отразени в стихотворението. ... Усещам, че съм само когато има събеседник!
Лев Лосев
Никой никога не е издигнал паметник на циник и не е написал стихотворение за човек без вяра.
Луис Л'Амур
Първите ми произведения са стихотворения, първото, казваше се "Стъпките”, беше публикувано в пловдивски вестник. Само че редакторът – той не беше поет, а журналист, пишеше и проза, и публицистика, доста ми беше променил произведението – вероятно да го направи по-идеологически правилно, по-ясно. Минавах малко за неясен тогава.
Йордан Костурков
Много пъти съм разказвала, че то [стихотворението "Зайченцето бяло"
Леда Милева
После той каза, че момичетата ги учели да четат и те издавали собствено списание с литературни произведения. Аз попитах какво е това "литературно произведение", а той ми обясни, че те пишели разкази и стихотворения и ги печатали. - Със собствените си имена ли? - попитах аз. - Да, - отвърна той. Аз казах, че това е безсрамно: нима това не отблъсква младите хора? Кой ще поиска да си има за жена такава, дето си записва приумиците и ги представя на всеобщото внимание?
Маргарет Атууд
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща