Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стихотворение" - страница 3
Всичко отговаря на затвора - стихотворения, събития, разговори с хора. Тя стои между мен и живота...
Олга Бергхолц
Моята къща мечта . . . Всяка стая с различна текстура, различно настроение, различно стихотворение и в основата си скърцаща стълба, плъзгаща се по рафтовете за книги от пода до тавана във вечна стая с дъбови панели, която ухае на кожа и вечност.
Олга Грушина
Защо древните риши са избрали кравата за апотеоз, за мен е очевидно. Кравата в Индия беше най-доброто сравнение; тя беше дарител на изобилие. Тя не само даваше мляко, но и направи възможно земеделието. Кравата е стихотворение за съжаление; чете се съжаление в нежното животно. Тя е втората майка на милиони хора. Защитата на кравата означава защита на цялото тъпо Божие творение.
Парамаханса Йогананда
Ако беше буря, щях да легна и да си почина в дъжда ти. Ако беше река, щях да пия от теченията ти. Ако беше стихотворение, никога нямаше да спра да те чета. Обожавам момичето, което някога си била, и обичам жената, в която си се превърнала.
Ребека Рос
Ако трябваше да умра, мислейки, че съм написал три стихотворения, които хората биха могли да прочетат след мен, щях да почувствам, че не съм живял напразно. Великите поети може да очакват цялото им творчество, но повечето от нас - е, бих се задоволил с шепа.
Андрю Моушън
Най-добрите публични стихотворения не са непременно тези, които отиват по темата като бик на порта.
Андрю Моушън
Казвате си: Е, това стихотворение няма да е никак добро, но все пак ще го напиша.
Робърт Блай
...помислете за многото начини за провал, които очакват поета, който превръща собственото си съзнание за емоции в предмет на стихотворение, вместо самата емоция.
Саймън Блекбърн
Ти си стихотворението, което не можах да завърша. Пътуването, което никога не трябваше да започна.
Саманта Кинг
Най-честата грешка, която студентите по литература допускат, е да отидат направо за това, което се казва в стихотворението или романа, оставяйки настрана начина, по който го казва. Да се чете по този начин означава да се остави настрана "литературността" на творбата - фактът, че е поема, пиеса или роман, а не разказ за разпространението на ерозията на почвата в Небраска.
Тери Игълтън
Стихотворение е малка машина, направена от думи... Движението й е присъщо, необуздано, физическо повече от литературен характер.
Уилям Карлос Уилямс
Стихотворението е метеор.
Уолъс Стивънс
Четенето на стихотворение трябва да бъде преживяване. Неговото писане трябва да бъде още повече.
Уолъс Стивънс
Дърветата са стихотворения, които земята пише върху небето.
Джубран Халил Джубран
Стихотворението, което искам да напиша, е невъзможно. Камък, който плава.
Чарлз Симик
Смехът е нещо, което имаме срещу потисничеството и потисниците. Диктаторите мразят хората, които им се смеят. За тях е лесно да унищожат хора, които им се противопоставят. Но ако създавате шеги срещу тях, пишете забавни стихотворения или статии срещу тях, тогава те се чувстват безпомощни и отчаяни. Те не могат да направят нищо.
Бурхан Сьонмез
Разбира се, трябва внимателно да наблюдавате това, което се четете. Особено за романи. Седя на строга диета от лирика. Три стихотворения на ден, не повече...
Валтер Мьорс
Бях на двайсет години. Живеех в Москва, писах упадъчни стихотворения и не бях изненадан от нищо, предпочитайки да изненадвам другите.
Владислав Ходасевич
Обществото като цяло заслужава всяко порицание и е принудено да бъде отговорно за произвеждането на много вредни неща, от лоши кисели краставички до лоши стихотворения.
Алберто Мангел
Историите са като нации. Италия е героично стихотворение, Англия е дълъг готически роман, но Америка е цветен филм.
Джес Уолтър
Поезията беше едно от нещата, които ме интересуваха най-много, докато растях. През цялото време го пишех в главата си. Все още мисля, че най-голямото удоволствие в живота е да напишеш стихотворение.
Клеър Томалин
Животът е твърде непредсказуем и абсурден, за да бъде превърнат в разказ. Единствената литературна форма на адекватен живот е лирическото стихотворение, винаги двусмислено и внушаващо. Затова Бродски винаги настояваше да го съдят не по биография, а по поезия.
Лев Лосев
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща