Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стихотворение" - страница 2
Сега, след като ви загубих, не мога да ви позволя да се развивате, трябва да сте снимка, а не стихотворение.
Джанет Уинтерсън
Веднъж се разделих с едно момче, защото ми написа ужасно стихотворение.
Карън Джой Фаулър
Изкуството трябва да го прави самостоятелно, без обяснения, а същото е и за поезията. Ако стихотворението или картината трябва да бъдат обяснени, това е провал в общуването.
Лорънс Ферлингети
Картините може да общуват още по-добре, защото хората са мързеливи и могат да гледат картина с по-малко усилия, отколкото могат да прочетат стихотворение.
Лорънс Ферлингети
В момента пиша стихотворение за носа. Винаги съм искал да напиша стихотворение за носа. Но това е нелепа тема. Ето защо, когато бях по-млад, се страхувах от нещо, което нямаше много смисъл. Но сега не съм. Няма за какво да се притеснявам. Няма значение.
Морис Сендак
Четете много - стихове, проза, разкази, вестници, всичко. Прочетете книги и стихотворения, които смятате, че ще ви харесат, и някои, които смятате, че може да не са за вас. Може да се изненадате.
Майкъл Морпурго
Стихотворенията изискват не само търпение, те изискват един вид предаване. Трябва да им се отдадеш. Това е истинската храна за един поет: други стихотворения, а не питка.
Марк Странд
Отлагам писането възможно най-дълго. Когато чета стихотворение на ръка, го чувам, когато на машинопис го чета. Едно стихотворение може да изглежда завършено само поради чистотата на машинописа.
Марк Странд
Но в много отношения стиховете ми са много конвенционални и за мен не е голяма работа да напиша стихотворение или в свободен стих, или в строга форма; съвременните поети могат и правят, и двете.
Андрю Моушън
Търсете мъдрост в книги, редки ръкописи и загадъчни стихотворения, ако желаете, но я търсете и в прости камъни, крехки билки и в крясъците на диви птици. Вслушайте се в шепота на вятъра и бученето на водата, ако искате да откриете магия, защото именно тук се пазят старите тайни.
Скот Кънингам
Стихотворението идва под формата на благословия, подобно на възторг, разбиващ ума.
Стенли Кюниц
Романът се ражда от разочарование; стихотворението, от отчаяние.
Хосе Бергамин
Понякога пиша бързо, друг път отделям няколко седмици за едно стихотворение. Наистина бих се радвала на читателите да не могат да гадаят кое от стиховете отне толкова много работа!
Вислава Шимборска
Понякога, когато сте в наистина ограничена ситуация, това ви прави по-концентрирани в това, което искате да кажете и накъде се насочвате. Най-красивите любовни стихотворения, които някога са били написани, са сонети, съставени в много ограничаваща форма.
Етгар Керет
Поетът може да се чувства свободен, по моя преценка, да напише стихотворение за себе си. Или художник може да нарисува картина за себе си. Можете да напишете кратка история за себе си. Но за мен комедията по своето естество е обща. Ако други хора не го разбират, не съм сигурен защо го правите.
Кийгън-Майкъл Кий
Моите истории понякога са по-близки до стихотворения или медитации, но често в тях има поне малко разказ.
Лидия Дейвис
Да разбереш стихотворението означава преди всичко да го чуеш.
Октавио Пас
Трябваше да каже на Влад, че навремето една стихосбирка може да промени живота ви, но едно стихотворение също може да коства живота на автора си.
Андрей Макин
Стихотворението е място, където условията на отвъдното и вътрешността стават осезаеми, където да си представиш е да почувстваш какво е да бъдеш. Позволява ни да имаме живота, който ни е отказан, защото сме твърде заети да живеем. Още по-парадоксално е, че поезията ни позволява да живеем в себе си, сякаш просто сме извън обсега на себе си.
Марк Странд
Чувствам, че всичко е възможно в едно стихотворение.
Марк Странд
Реалността на едно стихотворение е много призрачна. Внушава, внушава, пак внушава.
Марк Странд
Едно стихотворение се освобождава, то го прави с ритъм.
Марк Странд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща