Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стихотворение"
Не правиш стихотворение с идеи, а с думи.
Стефан Маларме
Съчиняването на лоши стихове прави човек много по-щастлив, от четенето на най-прекрасните стихотворения.
Херман Хесе
Стихотворението трябва да се противопостави на интелигентността почти успешно.
Уолъс Стивънс
Моите стихотворения са химни на възхвала на славата на живота.
Едит Ситуел
Стихове трябва да бъдат написани така, че ако хвърлите стихотворение в прозореца, стъклото ще да се разбие.
Даниил Хармс
Стихотворението е разтегнато колебание между звука и мисълта.
Пол Валери
И поне в поезията трябва да се чувстваш свободен да лъжеш. Тоест да не лъжеш, а да си представяш каквото искаш, да следваш посоката на стихотворението.
Марк Странд
Умишлено написах стихотворение в последната си книга, където предполагах, че има и други страсти, толкова големи или по-важни от страстта към секса.
Том Гън
Много от моите стихотворения не са сексуални.
Том Гън
Никога не мисля за поезия или поетичната сцена, а само отделни стихотворения, написани от индивиди.
Филип Ларкин
Исках: игла, достатъчно бърза, за да зашие това стихотворение в одеяло.
Чарлз Симик
Моят избор е отхвърляне, тъй като няма друг начин, но това, което отхвърлям, е по-многобройно, по-плътно, по-взискателно от преди. Малко стихотворение, въздишка с цената на неописуеми загуби.
Вислава Шимборска
Стихотворението е тъжно, защото иска да бъде твое и не може да бъде.
Джон Ашбъри
Аз не съм поет, но ако мислите за себе си, както го правя аз, фактите ще оформят стихотворение във вашите умове.
Майкъл Фарадей
Бащата на стихотворенията - поета; майката - езика.
Уистън Хю Одън
Тя е нещо като ходещо стихотворение, тя е тази перфектна красота... но в същото време много дълбока, много умна.
Джони Деп
Обикновено животът, превърнат в стихотворение, се представя погрешно.
Марк Странд
От гледна точка на читателя, стихотворението е по-взискателно от прозата.
Марк Странд
Склонен съм да харесвам стихотворения, които ме ангажират - тоест, които не ме отегчават.
Марк Странд
Стихотворението трябва да е подобрeние на празната страница.
Никанор Парра
Да пееш песен е съвсем различно, отколкото да пишеш стихотворение. Не съм и никога няма да бъда романист, но да напиша роман не е същото нещо като да напишеш пиеса. Има разлика във формата, но по същество това, което търсите, е едно и също нещо.
Сам Шепърд
Не всеки ден светът се подрежда в стихотворение.
Уолъс Стивънс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща