Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пустиня" - страница 2
Морето е огромно, мисли Фарид, но не такова, като пустинята. То завършва там, където започва небето, - зад гладка ивица лазур.
Маргарет Мацантини
Живота е гъсто заселена пустиня.
Михаил Светлов
Дори ако пустинята иска дъжд да се освежи, пустинята се нуждае от слънцето, за да знае, че е пустиня.
Рани Маника
- Това е животът, - каза си той, съзерцавайки небосвода и неговите безкрайни небесни тела, в които Земята е не повече от песъчинка в пустиня. Огромна лудост, съвпадение, толкова невероятно и в крайна сметка толкова сигурно, че фактът, че си жив, прави всичко останало възможно.
Мамен Санчес
Животът е сложен. Всеки един от нас трябва да извърви своя собствен път през живота. Няма наръчници за самопомощ, няма формули, няма лесни отговори. Правилният път за един е грешният път за друг... Пътят на живота не е постлан в черна покривка; не е ярко осветена и няма пътни знаци. Това е скалист път през пустинята.
Морган Скот Пек
Душата на всеки човек е или съкровищница, или пустиня, или ад, обитаван от чудовища.
Наталия Солнцева
Никога няма да разберем точно защо сме, какви сме и така нататък. Всичко, което можете да направите, е да следвате пътя си чак до пустинята и след това да продължите, защото това трябва да бъде.
Неди Окорафор
Не ми е писано да оставам тук. Вие го знаете. Винаги си го знаел. Винаги излизах в пустинята. Ти знаеш? Защото е огромен, огромен. Когато погледна назад, пустинята и космосът, те се чувстват подобни.
Неди Окорафор
Децата в пустинята се учат как да оцелеят от раждането си.
Олуин Хамилтън
Идеята, че Area 51 е това изпитателно съоръжение, работещо за придвижване на науката и технологиите по-бързо и по-далеч от която и да е друга нация, е вярна и е един от най-големите белези на Зона 51. Има и други области на базата, които са противоречиви - но и двете съществуват едновременно - там, в пустинята.
Ани Джейкъбсън
Ако искате да гарантирате психическото си здраве, един отшелник, хвърлен в пустинята, трябва да живее в момента. Ако започнеш да правиш планове, ще полудееш. Настоящето, бронирана жилетка срещу сирените на бъдещето.
Силвен Тесон
За руските комунисти това означаваше, че не само наследиха мултикултурно пространство, в което руски се говори от по-малко от половината население, но също така поеха държава, в която царете в продължение на поне две поколения са се опитвали да водят политика на Русификация и модернизация на техните неруски поданици. Много руснаци в края на деветнадесети и началото на двадесети век, включително някои, които станаха комунисти, вярваха, че тяхната страна е надарена със специална съдба да изчисти азиатската пустиня и да цивилизира племената на Изтока.
Од Арне Вестад
Вселената ще възнагради всеки според неговите пустини, без значение колко ритуали за магьосничество изпълнявате.
Силвър Рейвън Улф
Човек е царят на природата, моето дете. Но не защото може да изсече гората, а защото може да я отглежда в пустинята. Човек може да извърши чудо, ако иска.
София Прокофиева
Поетът трябва да поддържа пустинята си жива в себе си. За да останеш поет след четиридесет, е необходимо осъзнаване на най-тъмната ти Африка, онази част от теб, която никога няма да бъде укротена.
Стенли Кюниц
Представата за зло заради себе си ми се струва скучна - всички тези Тъмни Господари възнамеряват да създадат пустини, пълни с поробени жертви... за какво?
Стивън Ериксън
Не работи да имате много пари, ако вашият вътрешен духовен живот е пустиня, ако нямате свобода освен да преследвате все повече и повече пари. Качеството на живот е толкова важно, колкото и купищата пари.
Стюарт Уайлд
Ресурсите на планетата са ограничени и ограничените ресурси могат да приключат. Но има и много ресурси, които могат да бъдат възобновяеми. Много земя, например, може да бъде възстановена от навлезлите пустини.
Уангари Маатаи
Париж е населена пустиня; провинциален град - пустиня без самота.
Франсоа Мориак
Ако отдадете душата си на нещо земно, независимо дали е богатството, почестите или удоволствията на този свят, можете също така да преследвате миража на пустинята или да се опитате да съберете мъглата на утрото, или да събереш за себе си небесните облаци, защото всичко това преминава.
Чарлс Х. Спърджън
Няма пустиня като живот без приятели.
Балтазар Грасиан
Бях сам в пустинята, лешоядите летяха над мен и всички залози бяха срещу мен. Казаха, че съм мъртъв.
Бенедикт Уелс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща