Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Извод" - страница 2
По-старите книги бяха доста лекомислени. Но мисля, че повечето от романите ми завършват с дълбока нотка на песимизъм. Сянката сякаш се затваря. Крайният извод не е, че животът е прекрасен и всичко е светло и весело в градината.
Рут Прауър Джабвала
Аз не съм политик. Това не е моя работа. Но ще се радвам, ако политиците могат да прочетат моята работа и да направят някои изводи от нея.
Тома Пикети
Тъжният и ужасен извод е, че никой не се интересува от убийството на евреи... Това е еврейският урок на Холокоста и това е урокът, който Аушвиц ни научи.
Ариел Шарон
Вие неизбежно ще стигнете до извода, че не трябва да забравяте за своята възраст.
Хелън Хейс
Работата на критическата мисъл - определения и точни изводи.
Владимир Короленко
Изводът е: Трябва да работим за пристигането на дестинацията, за която сме поставени на тази планета.
Йехуда Бърт
Изводът е, че обидите нараняват само когато идват от някой, когото уважавам.
Кресли Коул
Не трябва да приемаме някакво положение като неподлежащо на обосноваване, ако разбира се не е логически извод или нещо проверено от опита, или благочестиво предписание, изискващо от нас да постъпим именно така, а не иначе.
Уилям Окам
Това, което проумях, е прекрасно. От там си правя извод, че и това, което не съм проумял, е прекрасно.
Сократ
Разговорът е среща на умове с различни спомени и навици. Когато умовете се срещнат, те не просто обменят факти: те ги трансформират, прекрояват, извличат различни изводи от тях, включват се в нови мисли. Разговорът не просто размества картите: той създава нови карти.
Тиодор Зелдин
Стигнах до извода, че митологията наистина е форма на археологическата психология. Митологията ви дава усещане за това, в какво хората вярват, от какво се страхуват.
Джордж Лукас
Медицина - това е изкуството да се правят изводи за симптоми на болести на основание причината на смърта.
Йожен Йонеско
Логичният извод винаги е тотално разочарование от всичко. Но аз се съпротивлявам срещу това тотално отчаяние от всичко. Съпротивлявам се с ръце и крака срещу това тотално отчаяние от всичко. В този свят и в това време, в което все пак всичко е възможно, по-скоро нищо вече не е възможно.
Томас Бернхард
Изводът за повечето хора, които са нормални, е нуждата им от други хора. Дори алчните имат тази нужда - стига да не са социопати. Те могат да бъдат много заблудени и нещастни и да правят лоши неща и т.н., но като цяло, ако погледнете надолу, ще откриете, че тези хора се занимават главно с други хора и с това, което другите хора мислят за тях.
Марта Стаут
Истината винаги е по-болезнена от лъжа, но затова пък води до правилните изводи.
Наталия Шчерба
Знанието за ограниченията на вашия процес на събиране на данни влияе върху изводите, които можете да извлечете от данните.
Ник Бостром
Физикът, в своето изследване на природните явления, има два метода за постигане на напредък: (1) методът на експеримента и наблюдението и (2) методът на математическите разсъждения. Първото е просто колекция от избрани данни; последното позволява да се направят изводи за резултати за експерименти, които не са били извършени. Няма логична причина вторият метод изобщо да е възможен, но на практика е установено, че той работи и има разумен успех.
Пол Дирак
Стигнах до този извод: ако "сантименталността" е мързелива емоция, то самият термин е мързелива критика.
Андрю Шон Гриър
Целта на наказанието е да мислите за поведението си, да правите изводи и да не унижавате детето.
Анна Бикова
Основният извод е преначертаване на света в съответствие с американската политика и американските интереси. Природните ресурси са ограничени и Съединените щати искат да се уверят, че собственото им население ще бъде снабдено. Основният ефект от това ще бъде Съединените щати да контролират големи части от петрола, който светът притежава.
Тарик Али
Изводът е, че имате само правата, за които се борите.
Тим Ферис
С какво право правя изводи за бъдещето, когато не знам нищо точно за миналото? Или мога да съм сигурен, че по време на смъртта си ще съм по-малко посредствен? Във всеки случай ще ми бъде толкова любопитно да видя как съм, че чувствата ми вече няма да са спонтанни. С целия вкус към чистата истина, в най-трагичния момент ще бъда изкуствен...
Антон Холбан
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща