Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Клас" - страница 4
Работните класове все повече и по-остро осъзнават сложните причини за международно неразположение.
Леон Жуо
Винаги съм искал да бъда някой в развлекателната индустрия. В слайдшоуто ми в осми клас, когато всички бяха като "покажи ни какъв искаш да бъдеш", всички [каза] доктор, адвокат, [но] моят буквално каза рапър. Исках да бъда музикант, исках да бъда суперзвезда, исках да бъда на сцената, исках да се изявявам, исках да бъда във филми. Но когато пораснеш, тези мечти избледняват.
Лили Сингх
Конституцията не признава различни класове гражданство въз основа на времето, прекарано в страната. Аз съм гражданин, със същите права като вашия син или вас. Като гражданин и като ученик протестирам срещу тона на този урок като расистки, нетолерантни и ксенофобски.
Лори Халсе Андерсен
Няма нищо по-илюзорно, от първите признаци на гениалност. И Нютон, и Фонтенел са били съвсем посредствени като ученици. Класовете са пълни с мили деца, но светът е изпълнен с глупави хора.
Клод Адриан Хелвеций
Без да бъде чел Волтера или Ренана, или поне Бюхнера, той (хаджи Ахил – бел.цит.) беше изгубил всяко благочестиво чувство и никога не посещаваше черковата, защото вярваше, че най-лукавите са най-набожните. Той не пропущаше никой случай, за да не изкаже протеста си против тая съблазън. Той протестуваше против материализма, който преобладаваше днес във всички класове и звания.
Иван Вазов
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща