Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Клас" - страница 2
Елитен клас, който е свободен да работи без ограничения - независимо дали ограниченията налагат върховенството на закона или страхът от отговорите на тези, които са засегнати от тяхното поведение - е елитен клас, който ще граби, деградира и изневерява на воля и ще действа безкрайно укрепва собствената си сила.
Глен Грийнуолд
Не че имаме класови предразсъдъци, а само това, че намираме комфорт и лекота в собствения си клас. И обикновено има много хора от нашата собствена класа, раса или религия, с които да играем, да живеем и да се храним и да се женим.
Гордън Олпорт
Образованието е чудовище, когато е неравностойно, когато е изключителното наследство на един клас от обществото; защото образованието след това се превръща в контролиращата ръка на този клас, маса от механизми, осигуряване на всякакви оръжия, с които управляващата класа се бори с другия клас, който е обезоръжен.
Гракх Бабьоф
- Ние прекарваме прекрасно време в клас и аз мисля, че има химия между нас. - Това е защото това е клас по химия.
Алекс Флин
Когато бях в четвърти клас, романист дойде да говори с моя клас по английски. Тя ни каза, че да си автор означава да седиш на кухненската маса по пижама, да пиеш чай с кучетата в краката ти.
Джей Кортни Съливан
Обучението след втори клас играе само второстепенна роля за създаването или намаляването на пропуските.
Джеймс Хекман
Тези от нас, които пишат, прекарват целия си живот в безкраен клас по английски.
Джос Уедън
За продължителността на своя колективен живот или времето, през което може да се приеме неговата идентичност, всеки клас прилича на хотел или омнибус, винаги пълен, но винаги с различни хора.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Надеждата, че бедността и невежеството може постепенно да изчезнат, всъщност получават голяма подкрепа от постоянния напредък на работническите класове през 19 век.
Алфред Маршал
Бюджетите не са просто аритметични дела, но по хиляди начина отиват в основата на просперитета на хората, връзката между класовете и силата на кралствата.
Уилям Гладстон
Борбата вече не е между класовете или между богати и бедни, а между идиотите и екосъзнатите.
Вивиан Уестууд
Мисля, че малките деца в западните средни класове са обект на невероятно безпокойство.
Ан Енрайт
Това е новото ми хоби. Гледам как животът ми си отива минута по минута. Очаквам края на всичко и всичко – разговор, клас, тренировка по писта, тъмнина – само за да остана с повече гледане на часовника, което да заеме неговото място. Непрекъснато чакам нещо по-добро, което никога не идва. Може би щеше да ми помогне, ако знаех какво искам.
Меган Макафърти
Конфликтът между живите и мъртвите е по-сериозен и остър, отколкото между поколения, раси или класове. Мъртвите са живели това, което сме забравили, което трябва да намерим.
Мишел Бютор
Имах здраво любопитство и щях да пробвам нещата - да играя много практически шеги. Но това беше по-скоро в главата ми - фантазии за "Какво би станало, ако...?" Като това, което щеше да се случи в клас, ако свалите всички дрехи и бягате из стаята?
Анди Грифитс
Имаме голямо разделение между класовете и голямо разделение между културите, защото сме от различни племена, имаме различни религии. Не е нужно да ходите много далеч, за да видите някой, който има наистина различен живот от вас... Не бих искала да пиша роман и хората смятат, че говоря за нигерийско преживяване - говоря с моя опит, към нещата, които ме интересуват, и това е всичко, което мога да направя.
Оинкан Брейтуей
Обществата от средния клас не възникват автоматично, когато икономиката зрее, те трябва да бъдат създадени чрез политически действия.
Пол Кругман
Любимият ми час като студент беше час по политическа теория за справедливостта. "Справедливост" едва ли е самоопределящ се термин и много по-умни хора от мен са разработили различни дефиниции през вековете. Класът постави Платон в единия край, а Ницше в другия и тръгвахме.
Пол С. Кемп
Дилемата на танца в осми клас е, че момчетата и момичетата използват музиката по различни начини. Момичетата се наслаждават на музика, на която могат да танцуват, музика със силни вокали и закачливи мелодии. Момчетата, от друга страна, се наслаждават на музика, която могат да подобрят, като измислят мръсни нови текстове.
Роб Шефийлд
Качеството на телевизионната драма в наши дни става все по-добро и по-добро. Те трябваше да измислят нов термин за това: "телевизия от висок клас".
Робърт Карлайл
Не се чувствах толкова различно, докато може би, например, около трети клас. Децата започнаха да ме обвиняват, че моите хора убиват Исус.
Сара Силвърман
Градовете внезапно бяха населени от клас потребители, свободни да се притесняват от други належащи въпроси: нови технологии, нови начини на търговия, политика, професионален спорт, клюки за знаменитости.
Стивън Джонсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща