Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Клас"
Философията третира физиката, където се изисква по-внимателно познаване, тъй като проблемите, които попадат в тази глава, са многобройни... Така че читателят на Ктесибий или Архимед и другите автори на трактати от същия клас няма да може да ги оцени, освен ако не е обучаван по тези предмети от философи.
Витрувий
През целия си живот съм се бил само в една бой... в 7 клас, но въпреки това всички мислят, че съм маниак.
Рей Лиота
Когато отидох на училище, а бях толкова умна, че чак учителя ми пет години остана в моя клас.
Грейси Алън
Мнозина автомобилни компании просто обожават да казват: "Това е най-добрата кола в своя клас" Що за глупост? Представете си, ако аз изляза и кажа: "Имам сифилис - най-добрата от болестите, предаващи се по полов път".
Джереми Кларксън
Класовете ще притъпят ума ви, ще унищожат потенциала за автентично творчество.
Джон Наш
Със сигурност сме в общ клас със зверовете; всяко действие в живота на животните е свързано с търсенето на телесно удоволствие и избягване на болката.
Августин
Не трябва да позволяваме думата "демокрация" да се използва извинително, за да представи диктатурата на експлоататорските класове.
Ернесто Че Гевара
Правилната форма на икономия трябва да се спазва при изграждането на къщи за всеки клас.
Витрувий
Когато прочетох Упанишадите, които са част от Веданта, открих дълбочина на мирогледа, която караше моето християнство да изглежда като трети клас.
Хюстън Смит
Спомням си, че ходих на клас по актьорско майсторство, толкова сигурна, че никой никога няма да узнае името ми.
Деби Райън
Здравият разум е преценка без размисъл, споделена от цял клас, цял народ или цялата човешка раса.
Джамбатиста Вико
Ние сме животни, тип Хордови, клас Млекопитаещи, вид Гръбначни, разред Примати, вид Хомо, подвид Сапиенс. Ние сме най-гнусните представители от животинският род.
Александър Розенбаум
Не съм произлязъл от академичен произход. Баща ми беше умен човек, но имаше образование в пети клас. Той и всичките му приятели бяха водопроводчици. Всички те са родени около 1905 г. в голяма бедност в Ню Йорк и е трябвало да отидат на работа, когато са били на 12 или 13 години.
Ленард Съскинд
Искам отново да съм в пети клас. Това е дълбока тъмна тайна, почти толкова голяма, колкото и другата. Пети клас беше лесен - достатъчно голям, за да играе навън без мама, твърде малък, за да излезе от блока. Перфектната дължина на каишката.
Лори Халсе Андерсен
Никога не бих била популярна. Не исках да бъда; Харесваше ми да съм срамежлива. Никога не бих била най-умната, най-горещата или най-щастливата. До осми клас започвате да осъзнавате границите си.
Лори Халсе Андерсен
Не знам какво правя през следващите пет минути, а тя е разбрала следващите десет години. Ще се притеснявам да не изляза жив от девети клас. Тогава ще помисля за кариера.
Лори Халсе Андерсен
Класическите произведения са само примитивна литература. Те принадлежат към същия клас както примитивната техника, примитивната музика или примитивната медицина.
Стивън Лийкок
Всички се научаваме да пишем във втори клас. Някои продължаваме напред към по-значими неща.
Боби Найт
Наистина е интересно, че имаме това страхотно движение Чаено Парти, което е свързано изцяло с възстановяването на капиталистическите ценности на свободния пазар, но това, което те напълно пропускат да разберат е, че това, което имаме сега, е ситуация, в която има малък клас гигантски финансови компании, които са се поставили над капитализма.
Мат Таиби
Израснах в консервативно домакинство. Това беше животът на времето в Египет: консервативно домакинство от среден клас.
Мохамед ел Барадей
Ние в западния свят страдаме от твърде много категории и класове; забравихме, че всички ние все още имаме памперси. Разделихме музиката от живота.
Орнет Колман
Това, което наричаме неща и къде правим границата между един клас неща и друг, зависи от интересите, които имаме и целите на класификацията. Например животните се класифицират по един начин от месната индустрия, по различен начин от кожарската промишленост, по друг начин от производството на кожи и по все още различен начин от биолога. Нито една от тези класификации не е по-окончателна от която и да е от другите; всеки от тях е полезен за своето предназначение.
Самюъл Хаякава
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща