Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Занимание" - страница 2
Признавам, че работата на писалището беше за мене, военния човек, съвсем нелеко занимание.
Георгий Жуков
Науката е великолепно нещо, ако човек не е принуден да изкарва хляба си чрез нея. Всеки трябва да печели препитанието си, след като избере професия, за която е сигурен, че е в състояние да овладее. Само когато не сме длъжни да даваме отчет някому, можем да намерим радост в научните занимания.
Алберт Айнщайн
Обичайните занимания, които намирам за най-съвместими със съзерцанието, са ходене, печене на хляб и пране.
Катлийн Норис
Рутинните занимания лесно ще погълнат цялото ви налично време и ще изчерпят цялото ви свободно време, ако не вземете твърдото решение, да го посветите на нещата, които смятате за важни.
Наполеон Хил
Има хора, които заради това, че няма с какво сериозно да се занимават, се хвърлят в обществените дела, превръщайки ги в своего рода занимания за прекарване на времето.
Плутарх
Поезията е самотно занимание, тя е бутиково изкуство - от нея малцина се интересуват.
Румен Леонидов
Що се отнася до мен, амбицията е най-опасното занимание в света. Никога не съм бил амбициозен или ако имам, това е било само по подразбиране.
Марко Пиер Уайт
Обичам да чета всякакви книги. Обикновено имам около десет книги, които излизат по всяко време - книги за миналото, настоящето, романи, нехудожествена литература, поезия, митология, религия и т.н. Четенето е любимото ми занимание.
Мери Поуп Озбърн
Ясно е, че тревожността е занимание на пълен работен ден и доста изтощително.
Мерироуз Ууд
Исках да преосмисля ролята по начин, който зачиташе традиционните й отговорности, но ги превърна в част от по-широк модел на поезия за национални инциденти, събития, занимания; и да прекарват много време в училища, опитвайки се да демистифицират поезията.
Андрю Моушън
Страхотните обрати на сюжета на живота ще се подредят, както сметнат за добре, независимо колко безпокойство и планиране прави човек предварително. Това не е причина за тревога. Точно обратното; това е утешително напомняне, че безпокойството няма никаква цел. По-лошото е, че отнема ценно време, което би могло да бъде по-добре прекарано в четене на романи, разходки в сенчест парк, среща с приятели за чай и бисквити и всякакви също толкова приятни занимания.
Мерироуз Ууд
Клюките са занимание за празен ум, за хора, които нямат какво друго да правят.
Ричард Темплар
Един детективски роман не трябва да съдържа дълги описателни пасажи, никакво литературно занимание със странични проблеми, никакви фино разработени анализи на героите, никакви "атмосферни" занимания. Такива въпроси нямат жизненоважно място в досиетата на престъпленията и дедукцията. Те задържат действието и въвеждат въпроси, които нямат отношение към основната цел, която е да се посочи проблем, да се анализира и да се доведе до успешно завършване. Разбира се, трябва да има достатъчно описателност и очертаване на характера, за да се придаде правдоподобност на романа.
С. С. Ван Дайн
Единственото ми занимание е любовта.
Сан Хуан де ла Крус
Не можете да пренебрегнете или напълно да избягате от дълбоко вкоренената система за краткосрочно възнаграждение във вас. Но можете да осъзнаете какво наистина ви мотивира и след това да промените стимулите си, за да поддържате дългосрочните си занимания.
Скот Белски
Нашата задача е да постигнем баланс, да намерим среден път, да се научим да не се претоварваме със странични дейности и занимания, а да опростяваме живота си все повече и повече. Ключът към намирането на щастлив баланс в съвременния живот е простотата.
Согиал Ринпоче
Двама от дядовците ми са били художници, маслени художници цял живот, така че бях изложен на изкуството много млад. Винаги съм се интересувал от това, въпреки че никога не съм го преследвал като кариера или дори като занимание.
Сюзън Вриланд
Вярвам, че артистичните занимания променят хората. Направете промяна. Виждам архитектурата като политически, социален и културен акт - това е нейната основна роля.
Том Мейн
Не можеш да задържиш голяма група деца на едно място, без да им предложиш разнообразни занимания.
Филип Пулман
Разтърсването на миналото и пресяването на праха му е занимание за безделници или възрастни пенсионери.
Арманд Хамър
...флиртът, макар и приятно занимание, е опасен – може да доведе до непредвидими последици.
Христос Циолкас
Какво глупаво занимание да пушиш лула! Нито едно прилично куче никога няма да направи това.
Хю Лофтинг
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща