Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Занимание"
Търсенето на истината е най-благородното от всички занимания и заявление за дълг.
Ан дьо Стал
Външността на жената - каквито и да са силата или широтата на нейния ум, каквато и да е важността на нейните занимания - винаги ще бъде или подкрепа, или препятствие в историята на нейния живот.
Ан дьо Стал
Любовта се превръща в морален грях, когато стане основно занимание. Тя отслабва ума и заставя душата да деградира.
Клод Адриан Хелвеций
Сюжетите за моите детективски романи ми хрумват, докато мия съдове. Това е такова идиотско занимание, че неволно ти идва мисълта за убийство.
Агата Кристи
Има три интелектуални занимания и, доколкото ми е известно, само три, при които хората са извършили големи подвизи преди пубертета. Те са музика, математика и шах.
Джордж Стайнър
Влязох в историята от основно занимание с математиката и науката. Това беше огромна помощ за мен като човек и като историк, въпреки че трябва да се признае, че е послужило за това моите исторически интерпретации да бъдат по-малко конвенционални, отколкото може да бъде приемливо за много от моите колеги в тази област.
Карол Куигли
Ако нещата не се удават лесно, усилията няма да бъдат възнаградени. Трябва да има радост в преследването и увлечение в заниманията.
Бранч Рики
Препълнените класни стаи и полудневни учебни занимания са трагична загуба на най-голямото национално богатство - умовете на нашите деца.
Уолт Дисни
Да останеш сам с мислите си е много опасно занимание ... но е много полезно!
Джони Деп
Забавлението е свещено занимание, когато се направи добре. Когато се направи добре, това повишава качеството на човешкия живот.
Майкъл Шейбон
Друго оправдание за изучаването на философия е, че за много хора това може да бъде много приятно занимание. Има какво да се каже за тази защита на философията. Опасността му е, че може да се приеме, че свежда философската дейност до еквивалента на решаване на кръстословици.
Найджъл Уорбъртън
Движението по улиците на Бомбай в най-добрия случай е хаотично. Карането на велосипед е опасно занимание. Въпреки това има стотици от тях по улиците, които се конкурират с колите, автобусите и камионите, защото това е начинът на транспорт на бедните.
Рохинтън Мистри
Населението на селските и градските райони не е задължително да намалява надолу в процеса на икономически растеж: наистина има някои доказателства, които предполагат, че той е в най-добрия случай стабилен и има тенденция да се разширява, тъй като производителността на глава от населението в градските занимания се увеличава по-бързо, отколкото в селското стопанство.
Саймън Кузнец
Събирането на книги е мания, занимание, болест, пристрастяване, очарование, абсурд, съдба. Това не е хоби. Тези, които го правят, трябва да го направят.
Джанет Уинтерсън
Защо трябва да съм в Румъния в името на неизвестна за мен цел. Имаше време, когато водех войници на битка, мислейки, че изпълнявам дълга си на руски патриот. Разбрах обаче, че сме измамени, че хората имат нужда от мир. Старата армия и Съветският съюз не са съвместими, затова моята военна кариера трябваше да приключи. Без угризения на съвестта можех да се върна към любимото си занимание, работата на полето.
Александър Василевски
Да трие вдовишки сълзи е едно от най-опасните занимания за един мъж.
Дороти Дикс
Отбранителната форма на войната сама по себе си е по-силна от настъпателната. Но отбраната е негативно занимание, тъй като тя задължава да се съпротивляваме на намеренията на врага, вместо да налагаме собствените.
Карл фон Клаузевиц
Да пишеш е едно от най-самотните занимания на света.
Паулу Коелю
Вярно е, че много от проблемите, с които се занимават професионалните философи, изискват доста високо ниво на абстрактно мислене. Същото обаче важи и за почти всяко интелектуално занимание: философията не се различава в това отношение от физиката, литературната критика, компютърното програмиране, геологията, математиката или историята.
Найджъл Уорбъртън
Винаги има риск в най-възнаграждаващите занимания в живота, нали?
Тед Декър
За мен няма по-депресираща гледка от петгодишно дете, което се взира в екрана, без усмивка, с мишка в ръка. Освен ужасните неща, които продължителното излагане на екрани причинява на мозъците им, компютърните игри обикновено са самотни занимания и предизвикват малко смях.
Том Ходжкинсън
Бях се страхувал от рак на гърдата, както подозирам, че повечето жени са, от момента, в който достигнах юношеството. На тази възраст, когато възникващата ни сексуалност е основното ни занимание, идеята за обезобразяване на гърдата е особено ужасяваща.
Джералдин Брукс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща