Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Презрение"
Презрението към парите се случва често - особено сред тези които ги нямат.
Жорж Куртелин
Жената прощава презрението, грубото отношение и ненавистта. Но не прощава иронията.
Етиен Рей
Не бедността е непоносима, а презрението. Мога да живея, лишен от каквото и да е, но не искам да знаят за това.
Волтер
Величието започва със замяна на ненавистта с вежливо презрение.
Насим Никълъс Талеб
Гордостта е един вид презрение към всички други, освен към себе си.
Теофраст
Много е трудно да изпитваш презрение към другите, когато видиш себе си в огледалото.
Харолд Пинтър
Коя е идеологията? Кое не? Ще ги познаете по твърдението им за истинност, презрението им към обмислена рефлексия и страха им от дебат.
Джон Ралстън Сол
"Аз бих", "аз можех" и "аз щях" – са достойни за презрение помощници.
Джордж Елиът
Казвам това относно презрението на медийния елит: нося тяхното презрение като знак на чест.
Дан Куейл
Винаги работи. Винаги обичайте. Обичайте жена си и децата си повече от себе си. Не очаквайте благодарност от хората и не се разстройвайте, ако не ти благодарят. Наставление вместо омраза, усмивка вместо презрение.
Епикур
Ако някой ме презира, това е неговият проблем. Единственото ми притеснение е да не правя или казвам нещо, което заслужава презрение.
Марк Аврелий
Антипатията, различието във възгледите, омразата, презрението, могат да съпътстват истинската любов.
Маршал Маклуън
Ентусиазъм и любов –деца на надеждата; презрение и ненавист – деца на разочарованието.
Пиер Буаст
Снизходителна усмивка - висша форма на презрение.
Пърл Бък
Презрението трябва да бъде най-мълчаливото от всичките ни чувства.
Антоан дьо Риварол
Не може да има престиж без мистерия, защото познанието поражда презрение.
Шарл дьо Гол
Най-добрият отговор на клеветата е мълчаливо презрение към нея.
Йохан Якоб Енгел
Презрението е маска, която прикрива нищожество, понякога душевна мизерия: презрението е признак за недостатъчно доброта, ум и разбиране на хората.
Алфонс Доде
Артистът, който се е отдал на призванието си, е попаднал доброволно в ада, независимо дали го знае или не. Той ще се храни през цялото време на диета на изолация, отхвърляне, съмнение в себе си, отчаяние, присмех, презрение и унижение.
Стивън Пресфийлд
Ако гордостта от презрение към другите се издигне до презрение към себе си, тя ще се превърне във философия.
Френсис Бейкън
Не минава сезон без нови разкрития, показващи многобройните опити на Ричард Никсън за престъпно използване на президентските му правомощия и всъщност презрението, което той държеше за върховенството на закона.
Боб Удуърд
Нищо живо никога не трябва да се третира с презрение. Каквото и да е живо, човек, дърво или птица, трябва да бъдат докоснати внимателно, защото времето е кратко. Цивилизацията е друга дума за уважение към живота...
Елизабет Гаудж
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща