Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съдия" - страница 2
Ние танцуваме, за да си върнем блестящата способност да изчезваме в нещо по-голямо, нещо безопасно, пространство без критик, съдия или анализатор.
Габриела Рот
Съвестта винаги, като приятеля, предупреждава преди всичко, вместо да наказва като съдия.
Денис Фонвизин
Истинският човек няма по-строг съдия от себе си.
Джеймс Грипандо
Съзнанието е лош съдия, за това какво става в дълбочината на битието, понеже то не прониква там.
Емил Дюркхайм
Моят учител по английски каза, че писателят е най-лошият съдия на своето творчество.
Илса Бик
Живеем в период, в който политическите разногласия рутинно се предават на съдилищата. Всеки път, когато смятате, че президентът греши, може да извикате, че е нарушил Конституцията - и да поискате от федералните съдии да се произнесат съответно.
Кас Сънстейн
Мислещият човек трябва да се бои само от самия себе си, защото трябва да стане единствен и безпощаден съдия на самия себе си.
Василий Ключевски
Най-трудното в изкуството са думите – това е като да станеш съдия на самия себе си.
Михаил Пришвин
В литературата никой не може да е компетентен съдия, ако творбата не е написана на родния му език.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Като част от ритуала да стана мъж, чичо ми по майчина линия, съдия и неговите четирима синове, всеки по-възрастен от мен, ме взеха на лов на елени.
Хишам Матар
Историята не трябва да съди, а да обяснява. Историята не е съдия, а адвокат.
Бенедето Кроче
Да живееш значи само да се приготвяш за живота. Ние умираме тогава, когато можем да започнем истински да живеем. Но върховния Съдия казва: "Глупаци, това беше самият живот".
Карол Ижиковски
Отмъщаващият винаги е съдия на собствените си дела, а в такъв случай е много трудно да не поиска повече, отколкото следва.
Мадлен дьо Пюизие
Не признаваме съдиите, когато се касае за най-малките ни интереси, а искаме нашето добро име и нашата слава да зависят от присъдата на хора, които са враждебно настроени към нас било поради ревност, било поради предубеждение или слабо разбиране на нещата. Подлагаме на изпитание и спокойствието, и живота си, за да накараме тези хора да се произнесат в наша полза.
Франсоа дьо Ларошфуко
Времето е във всичко най-добър съдия.
Дион Хрисостом
Първо беше Де Куинси, както се казваше, а след това Достоевски, който посочи, че хората, проявявайки цинизъм или безделие, се радват на престъпността. Някъде в нас се наслаждаваме с възхищение на ужаса на едно убийство. Можем да го осъдим по-късно и ще бъдем непримирими съдии, но в началото престъплението ни заслепява, шокира ни до степен на възхищение.
Мемпо Джиардинели
Само чрез опит можете да станете по-добър съдия дали даден кандидат ще е най-подходящ за определена длъжност, фирмена култура и стил на управление.
Найджъл Къмбърланд
Ние сме много добри съдии за грешките на другите, но много добри защитници за нашите собствени грешки.
Ники Гамбъл
Докато писах повече, станах по-критичен към себе си и мисля, че трябва да бъдеш най-суровият си съдия. Никога не вярвам, че това, което пиша, е най-добрата ми работа. Винаги мисля, че мога да го усъвършенствам. Винаги мога да си помисля, че мога да го направя малко по-добър.
Омър Хикъм
Бъдете по-малко съдия и ще се изненадате, че когато станете свидетел и не съдите сами, спирате да съдите и другите. И това ви прави по-човешки, по-състрадателни, по-разбиращи.
Ошо
Сър Стивън задава въпроси с решителността на съдия и уменията на изповедник.
Полин Реаж
Това означава, че великият съдия на мъртвите гледа надолу към хората, за да види, че правосъдието е извършено и че истината надделява. Затова ви поздравявам за добрия Озирис.
Остин Фриман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща