Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неравенство"
Свободата е право на неравенство.
Николай Бердяев
Нашата религия е религия на неравенството.
Матю Арнолд
Постоянното разделение на труда неизбежно създава професионално и класово неравенство и конфликти.
Робърт Шей
Обсебен съм от архитектурата. Вярно е, неспокоен съм, опитвайки се да се намеря като архитект и как най-добре да допринеса в този свят, изпълнен с противоречивост, несъответствие и неравенство, дори страст и възможност.
Франк Гери
Моето отношение към мира по-скоро се основава на бирманското определение за мир - това наистина означава премахване на всички отрицателни фактори, които разрушават мира в този свят. Така че мирът не означава просто прекратяване на насилието или на война, а на всички други фактори, които заплашват мира, като дискриминация, като неравенство и бедност.
Аун Сан Су Чи
Данъкът върху дохода е много по-малко ефективен инструмент за намаляване на неравенствата, отколкото често се е смятало.
Джеймс Мирлийс
Неравенствата са допустими, когато максимизират или поне допринесат за дългосрочните очаквания на най-малко щастливата група в обществото.
Джон Ролс
Истинското неравенство в брака е неравенството на душите.
Виктор Юго
И също така стана ясно, че тези условия на неравенство и историческа несправедливост породиха чувство на омраза в света - дълбоко усетена омраза, която не може лесно да бъде преодоляна с няколко добри думи.
Улрих Бек
Ранните инвестиции в живота на децата в неравностойно положение ще помогнат за намаляване на неравенството както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.
Джеймс Хекман
Социалните и икономическите неравенства, например неравенствата в богатството и властта, са само ако те водят до компенсиране на ползите за всички, и по-специално за най-слабо облагодетелстваните членове на обществото.
Джон Ролс
Дотогава, докато в нашият свят съществува справедливост и неравенство, никой от нас не бива да си отдъхне.
Нелсън Мандела
Неравенството не е едно и също нещо като несправедливостта; и според мен именно последната е подбудила толкова много политически сътресения в богатия свят днес.
Ангъс Дийтън
Имам голям интерес към глобалните проблеми, както знаете, човечеството, неравенството, контролът върху оръжията и продължавам да бъда активен по всички тези въпроси.
Мохамед ел Барадей
Не всеки може да придобие равно съвършенство, но на някои е дадено в по-голяма или по-малка степен. Ако унищожим това неравенство, човешкият род или ще загине, или ще бъде лишен от съвършенство.
Пиетро Помпонаци
Увеличава ли се или не намалява неравенството в разпределението на дохода в хода на икономическия растеж на страната?
Саймън Кузнец
В капиталистическото общество винаги има неравенства между класата и богатството. Хората, които наследяват пари и имущество, винаги ще смятат себе си за по-добри от тези, които трябва да работят за това.
Сали Уентуърт
Половината американци поглеждат другата половина и казват, че са твърде мързеливи или не желаят да стават и да ходят на училище. А другата половина гледа и вижда куп дебели котки и говори за неравенство в доходите.
Тод Бъкхолдс
Мисля, че неравенството е наред, стига да е в общ интерес. Проблемът е, когато стане толкова екстремен, когато стане прекомерно.
Тома Пикети
Неравенството е разяждащо. Това разлага обществата отвътре.
Тони Джъд
Ако например всеки от нас е имал еднакъв дял от капитала в общия национален капитал, тогава ако делът на капитала се покачи, това не е проблем, защото вие получавате колкото мен. Проблемът е, че капиталът в капиталистическите страни е силно концентриран, особено финансовият капитал. Така че, ако делът на дохода от този източник се увеличи, това всъщност изостря неравенството.
Бранко Миланович
Последователните правителства в Обединеното кралство работят за създаването на по-гъвкав пазар на труда, което също означава несигурност на труда. Те позволиха на заплатите да спаднат и обезщетенията за безработица да се свият, създавайки по-лошо неравенство, отколкото разкрива статистиката.
Гай Стендинг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща