Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Топлина" - страница 4
Когато една жена е обичана, когато е ценена и обгрижвана, тя дори външно се променя, цъфти и хубавее. Като цяло за жената са важни признаците на внимание и грижа от страната на мъжа, тя изпитва душевен подем и прилив на сили, когато чувства грижовното покровителство на любимия човек. Но най-вече жените ценят разбирането и топлината - това за тях е по-скъпо от най-скъпите подаръци.
Павел Гумеров
Всеки дом има своите изпитания, но в истинския дом цари мир, който не може да бъде нарушен от земните бури. Домът е място на топлина и нежност. Вкъщи е нужно да се говори с любов.
Александра Фьодоровна Романова
От вихрената бързина, от бясното движение мозъкът - огненото вещество в нашите глави - полека-лека изстива със затвърдяла кора, както земята от бързото въртение се е покрила със суха изстинала повърхност. През тая застинала част на мозъчното вещество едва ли може да премине и докосне центъра нежното дихание на поезията. Той ще усеща само чука, длетето, удара на машината и топлината на физическите дяволски лъчи.
Елин Пелин
Слънцето не чака да го помолят да отдели от своята светлина и топлина. Така прави и ти с цялото зависещо от тебе добро – без да чакаш да те молят.
Епиктет
Аз винаги съм смятал, че жени задължително трябва да участват в полярните експедиции и откровено мога да заявя, че те не са слабият пол. Tе работят наравно с мъжете, имат по-добра психологическа съвместимост, а най-важното е, че внасят топлина и уют в нашето предимно мъжко затворено общество.
Христо Пимпирев
Имах малко топлина в измръзналото си тяло. По костите ми месото не беше много. Стигаше само за злоба – последното от човешките чувства, онова, което е най-близо до костите. (...) Не познавам хората, които се спали до мен на затворническия нар. Никога не ги питах за нищо и не защото се придържах към арабската пословица: "Не питай и няма да те лъжат”. Беше ми все едно дали ще ме лъжат, или не – аз бях извън истината, извън лъжата. За такива случаи криминалните имат много категорична, образна, груба поговорка, просмукана с огромно презрение към задаващия въпроса: "Дори да те лъжат – вярвай”. Не разпитвах и не вярвах.
Варлам Шаламов
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща