Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Замяна" - страница 2
Трябва да разберем какво ще получим в замяна. Това е много лесно за разбиране, ако си спомним нашето детство. Излязъл си на двора, държиш бонбон - казват ти: дай ми един бонбон. Той стисна в потен юмрук: какво си ти за мен? Искаме да знаем: какво правят с нас?
Владимир Путин
Преди да се омъжите е необходимо да изучите не само съпруга, но и неговите роднини и техните взаимоотношения. Попитайте дали той разбира, че съпругата е по-важна от бащата и майката и още повече от братята и сестрите. Ако той разбира това - добре, ако не го разбира - обяснете му и го попитайте дали е съгласен с това. Ако снаряд удари къщата и нещо падне върху съпругата и сестра му - от кой край трябва да се тежеста, за да се освободят жените? По християнски е правилно да се започне от края, където е съпругата. Ако той не разбира това, тогава сключването на брак с такъв мъж е необмислено. Има и друг вариант за това какво да направите: можете да станете толкова ценен човек за съпруга си, че той да седи в краката ви като в краката на своята принцеса, часове наред, не получавайки нищо в замяна и само да ви гледа с радост в очите. Вие трябва да се постараете той да ви заобича толкова много.
Дмитрий Смирнов
Няма нищо по лесно от замяната на отсъстващите мисли със създаване на система.
Освалд Шпенглер
Правете неща за хората не заради това кои са те или какво правят в замяна, а заради това кой сте вие.
Харолд Кушнер
Няма да напуснем Голанските възвишения, дори в замяна на мирен договор. Ще бъдем готови за ограничен компромис и той не трябва да бъде в териториално отношение.
Ицхак Рабин
Страхът от празното пространство често кара да се покрият стените; и замяната на това с пусти картини, лишени от смисъл.
Йохан Винкелман
Китайците сключиха фаустов пакт с правителството, като се съгласиха да изоставят исканията за политическа и интелектуална свобода в замяна на повече материален комфорт. Те живеят проспериращ живот, в който всякакво изразяване на болка е забранено.
Ма Дзиен
Даваше дължимото в замяна на нужното.
Валентин Домил
Колкото по-малко вземаш от земята, толкова по-малко дължиш в замяна.
Марло Морган
Замяната на нюансите с новостите е това, което правят експертите и затова те никога не скучаят.
Анджела Дъкуърт
Понякога нещо ви се отнема, но вие получавате нещо в замяна, понякога наистина чудесно.
Мия Марч
Израел твърди, че се нуждае от ядрено оръжие като възпиращо средство срещу всяка заплаха за неговото съществуване. Арабският свят в замяна смята, че това е дисбалансирана система; има чувство на унижение и безсилие.
Мохамед ел Барадей
Християнският живот не е за всички неща, които правим за Бога - става дума за това да бъдем обичани от Него, да Го обичаме в замяна и да ходим в интимен съюз и общение с Него.
Нанси Лий Демос
Премахвайки безкрайността, в замяна на това получиха неяснота.
Олег Фейгин
Ако искаш сърцето на друг човек да ти принадлежи, е нужно да му отдадеш в замяна своето.
Оливър Голдсмит
Получавам хиляди молби за наставничество, но те не предлагат нищо в замяна, като подаване, почистване на дома ми или нещо подобно. Твърде често това е "моля, наставлявайте ме, имам нужда от шанс." Но те не предлагат нищо в замяна.
Райън Блеър
Инвестирайте време в езици и междукултурно съзнание. Съсредоточете се върху това да станете част от глобалното гражданство. В замяна на възможността да участвате навсякъде/навсякъде по света вие имате задължението да направите нещо продуктивно, което ще подобри света. Развийте лична мисия, желание да оставите лично наследство.
С. К. Прахалад
Но имайте предвид, че резултатите, които получавате, са равни на количеството усилия, които полагате, така че колкото по-малко правите, толкова по-малко получавате в замяна.
Анита Найк
Някои хора казват, че състраданието е най-чистата форма на любов, защото тя нито очаква, нито изисква нещо в замяна.
Тери Хейс
Влюбена жена - жена, обичана правилно в замяна - носи своето щастие в очите, по бузите, на устните си, носи я като невидима дреха, славна дреха, която й дава аура, която всеки може да види.
Томас Хъф
Божиите мисли за вас са много, нека вашите да не бъдат малко в замяна.
Чарлс Х. Спърджън
Вече не чакам никого. И това съвсем не е страшно. В замяна на надеждите аз придобих покой.
Адолфо Биой Касарес
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща