Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Господин" - страница 4
Познавал съм - разправяше деветдесет и една годишният господин Дьо Л... - хора със силен характер, но без душевна чистота. И други с чиста душа, но слабохарактерни.
Никола дьо Шамфор
Виконт дьо С... попитал господин Дьо Вен: "Вярно ли е, господине, че сте казали в един дом, където ме смятат за умен, че не съм?" Господин Дьо Вен отговорил: "Господине, във всичко това няма нито една вярна дума. Никога не съм бил в дом, където ви смятат за умен, за да кажа, че не сте."
Никола дьо Шамфор
Господин Дьо Водрьой упреквал Шамфор, че няма доверие в приятелите си. "Вие не сте богат - рекъл му той, - а забравяте приятелството ни." - "Обещавам ви - отвърнал му Шамфор - да ви поискам двадесет и пет луидора, щом си изплатите дълговете."
Никола дьо Шамфор
На Коледа господин Дьо Вилар изслушал три меси и решил, че последните две са отслужени лично за него. Изпратил три луидора на свещеника, който отговорил: "Служа за собствено удоволствие."
Никола дьо Шамфор
Един индиански вожд бил на служба при господин Монкалм. Веднъж, когато разговаряли, генералът се ядосал, а вождът му казал невъзмутимо: "Ти си командир и се сърдиш?!"
Никола дьо Шамфор
Балетмайсторът Лавал бил на репетиция на една опера. Авторът или някой от приятелите му го извикал на два пъти: "Господин Дьо Лавал, господин Дьо Лавал!" Лавал се приближил и се възмутил: "Господине, два пъти ме наричате Дьо Лавал. Първия път си замълчах, но вие прекалявате. Нима ме взимате за ония двам-трима господа Дьо Лавал, които не могат да изиграят дори един менует?"
Никола дьо Шамфор
- Алооо. - Да господине! - Пожарната ли е? - Да господине! - Имате ли топла вода? - Да господине! - Ахам. Е ми измиите си краката и си лягайте!
Димитър Туджаров
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща