Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рецепта"
Коректността е онова съвършенство на стила, което идва, когато едно произведение е авторитетно изградено на одобрени принципи. Произтича от рецепта, от употреба или от природата.
Витрувий
Човешкото тяло изпитва мощно гравитационно привличане в посока на надеждата. Ето защо надеждите на пациента са тайното оръжие на лекаря. Те са скритите съставки във всяка рецепта.
Норман Казънс
След като усвоите техника, едва ли отново се налага да погледнете рецепта и можете да опитате о своему.
Джулия Чайлд
Исус не дава рецепти, които да показват пътя към Бог, както правят другите религиозни учители. Исус сам по себе си е пътя.
Карл Барт
Това е рецептата, по която съм живяла: Подготвяй се за най-лошото, очаквай най-доброто, приемай което дойде.
Хана Аренд
Рецептата за красота която съм наследила от майка си: пий много вода, никога не ставай по будилник, и никога не пуши.
Скарлет Йохансон
Животът е даден на човек веднъж и човек трябва да го живее така, че да не греши в рецептите.
Венедикт Ерофеев
Икономическият растеж произтича от по-добри рецепти, а не само от повече готвене. Новите рецепти произвеждат по-малко неприятни странични ефекти и генерират повече икономическа стойност на единица суровина.
Пол Ромър
Няма рецепта да бъдете страхотен учител, това е уникалното за тях.
Робърт Дж. Стърнбърг
За да удържите лидерството, трябва просто добре да работите. Други рецепти няма. Трябва всеки ден нещо да подобрявате.
Аркадий Волож
Моите рецепти не са насочени към жени; книгите ми се продават за жени, защото жените са най-големият пазар за отслабване, управление на теглото и поддържане на теглото и за готвене.
Бетани Франкел
Открих, че рецептите в повечето - във всички книги, които имах, наистина не са адекватни. Не са ти казали достатъчно ... Няма да направя нищо, освен ако не ми се каже защо го правя. Така почувствах, че имаме нужда от по-пълни обяснения, така че ако следвате някоя от тези рецепти, тя трябва да се окаже точно както трябва.
Джулия Чайлд
Това е моят неизменен съвет към хората: Научете се как да готвите - опитайте нови рецепти, научете се на грешките си, бъдете безстрашни и най-вече се забавлявайте!
Джулия Чайлд
Това, че съм готвач, не означава, че не разчитам на бързи рецепти. Наистина, всички имаме моменти, когато, притиснати за време, ще използваме консерва с риба тон и домат за първи курс. Въпрос е да изберете правилните рецепти за останалото меню.
Жак Пепен
Моралът не е списък от постъпки, нито сборник с правила, от които можем да се ползваме като от аптекарски или кулинарни рецепти.
Джон Дюи
Моята лична рецепта за успех е: "Прави каквото обичаш да правиш, без да гледаш часовника."
Ан Ландърс
Макароните вече не са само за италианска храна. Сега има вкусни тестени рецепти, открити в азиатската кухня, и тя се очертава като новооткрита любов към веганите.
Маркус Самуелсон
Устната история е рецепта за пълно представяне в заблуждение, защото почти никой не казва истината, дори когато възнамерява.
Нийл Фъргюсън
Първият път, когато правите нещо, следвайте рецептата, а след това измислете как да го приспособите към собствения си вкус.
Рут Райшил
Парадигмите са като очила. Когато имате непълни парадигми за себе си или живота като цяло, това е като да носите очила с грешна рецепта. Тази леща влияе върху начина, по който виждате всичко останало.
Шон Кови
Ако се опитвате да направите рецепта, които дори вие не искате да дегустирате, вие правите нещо погрешно.
Браян Фулър
Готвенето с деца не е само в съставките, рецептите и готвенето. Става въпрос за използване на въображението, овластяването и творчеството.
Гай Фиери
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща