Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мама" - страница 3
Заглавието е най-трудното. Мама е казвала, че най-трудното е първата фраза.
Владислав Крапивин
Моите родители знаят всичко прекрасно един за друг. Мама знае, какво прави баща ми. Баща ми знае, с какво е заета майка ми. И като останат сами, те си викат един на друг.
Волфганг Херндорф
Хората са много повече, от магьосниците, и те се страхуват от нас, каза мама - а няма нищо по-силно от страха на света. Аз тогава не им казах, че също се страхувам от магията, особено от мамината.
Дебора Харкнес
Никога не може да има такова нещо като свободния пазар, защото в природата на човека е да мами, монополизира и изкупува другите, за да наклони пазара.
Джейн Смайли
- Ема, добре, достатъчно с пеенето. Мама получава главоболие с три хапчета.
Джеф Абот
Мама веднъж ми каза, че ученето е разкош, достъпен далеч на за всеки. Тя грешеше. Ученето не разкош, не е привилегия - то е наше право. Право на бъдеще.
Александра Бракен
Мама никога не гледа тук, понеже от моят безпорядък и става лошо.
Джуди Блум
Мама казва, че Бог е прекрасна идея. Той принадлежи на всички.
Джуди Блум
Мама винаги ми разказва всички истории за това как е била момиче, за да ми покаже, че разбира всичко.
Джуди Блум
Извадих вещите си - челюстта на татко, библията на мама, Марта. Лежейки неподвижно, чух задушените ридания на влажни стени.
Едуард Кери
Мама, може би, не беше права, но мама беше мама, а мама винаги е права.
Едуард Успенски
Знаеш ли какво казват за удрянето си по главата с чук, тя щеше да каже на Мами. Чувстваш се добре, когато спреш.
Елин Хилдебранд
Повечето дела умират с естествена смърт. Днес гледате телефона на партньора си, за да разберете времето и научавате за любовник. Никога не е било толкова лесно да се мами, както е днес, и никога не е било по-трудно да пазиш тайна.
Естер Перел
Че ще бъде някой, който ще може да запълни празнотата след мама, която почти ще повтаря любимите й изрази, които все още висят във въздуха като невидими полилеи?
Карл-Юхан Валгрен
Говорихме много вечер. Най-вече аз питах, а той обясняваше. Мама казваше, че ме е пълнил с фалшиви истории, но това не е вярно. Той ми даде това, което беше НЕГОВА истина и неговата истина стана и моя истина. По-късно често си мислех, че нашата истина често е много по-вярна от тази, която възрастните могат да ни предложат.
Катарина фон Бредов
Ако татко е океанът, тогава мама е тихо убежище, убежище, където те могат да натрупат сили и смелост да пътуват по-далеч и по-далеч.
Алисън Пиърсън
Мама ми винаги ми казва, че ако искам да ударя някого, първо трябва да му кажа нещо хубаво. На глас. Ако все още имам желание да ги ударя, те вероятно го заслужават.
Кейси Уест
Моята теория е: "Щастлива мама, щастливо бебе".
Ким Кардашиян
Осъзнаваш, че обикновено си мислил за мама, когато нещо в живота ти не вървеше добре, защото когато си мислил за нея, сякаш нещо се върна на релси и се чувстваш отново зареден с енергия.
Кюн-сук Шин
...Имам толкова много свои мечти и си спомням неща от детството си, от времето, когато бях момиче и млада жена, и нищо не съм забравила. И така, защо мислехме за мама като за майка от самото начало? Тя нямаше възможността да преследва мечтите си и съвсем сама се сблъска с всичко, което й нанесе епохата, бедността и тъгата, и не можеше да направи нищо за много лошото си положение в живота, освен да претърпи това и да надхвърли и да живее живота си по най-добрия начин, отдавайки му тялото и сърцето си напълно. Защо никога не съм се замислял за мечтите на мама?
Кюн-сук Шин
Едва след като мама изчезна, разбрахте, че нейните истории са струпани вътре във вас, на безкрайни купчини. Ежедневието на мама вървеше в повтарящ се цикъл, без прекъсване. Нейните ежедневни думи, за които не мислехте дълбоко и понякога отхвърляхте като безполезни, когато тя беше с вас, се събудиха в сърцето ви, създавайки приливни вълни.
Кюн-сук Шин
Въпреки че всяка страна има различен културен произход и социални традиции, думата "мама" може да предизвика универсални емоционални реакции. Освен това поведението на децата е много сходно отвъд границите. Отношението на децата към мама и склонността им да я забравят са сходни по целия свят...
Кюн-сук Шин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща