Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мама" - страница 2
Мозъкът е капиталист. Зъл буржоа, който пести време. Той използва тялото за своите тъмни цели, разполагайки с всичките ни продуктивни и репродуктивни ресурси, той знае как да говори, знае как да мами, той е в състояние да доведе останалата част от тялото до дръжката в името на един нематериален идеал.
Марек Шинделка
Това бяха местата, където чувствах Бог, а не в скамейките на църквите на Мама или в техните гробища.
Мари Бенедикт
Мама винаги ни е казвала, че човек е жив, докато в него има надежда.
Марк Леви
Скромната рокля е много добро нещо, ако е истински признак на смирено сърце и е да поучаваш; но е лошо нещо, ако е лицемерно прикритие на гордо амбициозно сърце и е да мами. Нека мъжете са наистина толкова добри, колкото изглеждат, но не изглеждат по-добри, отколкото всъщност са.
Матю Хенри
Понякога ми се иска да съм като мама, която никога не изпитва онова усещане за липса на нещо, чувство, което имам толкова често и толкова болезнено.
Ангелика Шробсдорф
Мама има теория, че във всяко семейство някой трябва да се грижи за бъркотията; така работи животът, иначе светът щеше да се вкамени и да замръзне. Във всяко семейство някой се жертва, за да се запази балансът на реда и хаоса и светът да не замръзне в едина точка.
Милена Агус
Мама ме предупреди, че имам много да уча за света. Иска ми се тя да е споменала колко много ученето ще навреди.
Минди Мехия
Има очи с цвета на лятно небе. Синьо, като най-чистата вода. Мама винаги е казвала, че в такива очи можеш да се удавиш, като в морето.
Мойра Янг
Прощавам на мама, че аз съм психопатка, прощавам на татко, че той е загубеняк. Как след това да не кажете, че аз не съм добър мъник?
Ники Сикс
Моята мама каза, че съм стара душа, попаднала в минал живот, от който никога не съм успяла да се отърся, от начина, по който се обличах, до магазина ми и мечтаната ми мания за миналото. Може би беше права. Може би затова намерих разхлабването на традициите за толкова сърцераздирателно.
Ребека Рейзин
Мама винаги казваше, че упражненията са най-добрият лек за всичко.
Рейчъл Хокинс
Мамо, трябва да си родител по начин, който работи за семейството ти, и да прекарваш по-малко време в безпокойство за възприятията на другите за това как се справяш.
Рейчъл Холис
За разлика от мен, Рене не беше срамежлива; тя беше истински угодник на хората. Тя се притесняваше твърде много какво мислят хората за нея, носеше сърцето си в ръкава си, очакваше твърде много от хората и се нараняваше твърде лесно. Пазеше чуждите тайни като шампион, но разказваше своите твърде бързо. Тя очакваше светът да не я мами и винаги се изненадваше, когато го правеше.
Роб Шефийлд
Отплавахме до носа от другата страна на залива, сам не посмях да доплувам толкова далеч. И мама не плуваше. Сега тя стана от шезлонга, застана до него и се превърна в паметник на всички майки, които стояха от едната или другата страна, лято след лято, през цялата история на човечеството...
Рой Якобсен
Докато растях, напълно забравях факта, че мама ме учи на всичко това. Но моментално осъзнах последния й урок, който беше скрит в нейните бележки и писма. Докато ги четях, започнах да разбирам, че в крайна сметка ти си единственият, който може да направи себе си щастлив. По-важното е, че мама ми показа, че никога не е късно да разбереш как да го направиш.
Рут Райшил
Знам, че го прави заради злоба. Това не е загрижена за мен. Мама иска само да съм по-дебела от нея. Тя иска да греша - и тогава тя ще се почувства обновена.
Саша Блейк
Но исках да готвя. Трябваше да готвя. Мама ме беше отгледала с имплицитното разбиране, че готвенето е отговорът на всички житейски превратности – не само противоотровата срещу скуката, но и начин да се предпазим от по-тъмните реалности на скръбта, раздялата и самотата.
Саша Мартин
- Полудявам, - оплака се мама. - На трезва глава, светът изглежда напълно луд.
Татяна Полякова
Мама веднъж каза, че не познаваш любовта до тридесет години, защото не можеш да видиш светлина без тъмнина. Казах му, че при липса на дълбока тъмнина, най-слабата светлина става тъмна. Ето защо всеки има проблеми.
Бен Брукс
Мамо, аз съм твоят син, а не кутия за предложения.
Бенджамин Алире Саенц
Цени работата, която умееш, казваше мама.
Бети Смит
Моята майка беше най-добрата мама в света. С изключение на случаите, когато тя не беше Мразех я по същия начин, както я обичах: дълбоко.
Британи Чери
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща