Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мама"
Честното дете обича не татко и мама, а тубичка с крем.
Дон Аминадо
Любовта е едно тесте от карти, в която всеки мами: мъжете да спечелят... жените не трябва да губят...
Алфред Хичкок
Когато бях на пет, мама винаги ми казваше, че щастието е ключът към живота. Когато тръгнах на училище, ме попитаха какъв искам да стана, когато порасна. Аз отговорих "щастлив". Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че те не разбират живота.
Джон Ленън
Моногамният е човек, който мами само онзи, когото обича.
Дон Аминадо
Сега съм мама на пълно работно време и актриса на непълно работно време.
Валери Бертинели
Опитът да бъдеш Супермама е толкова безполезен, колкото опитите да бъдеш Перфектната мама. Няма да стане.
Ариана Хъфингтън
Искам отново да съм в пети клас. Това е дълбока тъмна тайна, почти толкова голяма, колкото и другата. Пети клас беше лесен - достатъчно голям, за да играе навън без мама, твърде малък, за да излезе от блока. Перфектната дължина на каишката.
Лори Халсе Андерсен
,,Майка ми мисли, че съм най-великият. И бях отгледан да вярвам винаги на това, което казва мама."
Диего Марадона
Руските дипломати получават специален речник за общуване с НАТО. Оказва се, че "твоята мама" се пишело разделено.
Дмитрий Рогозин
Не ме питайте как изглеждаше майка ми? Може ли човек да опише слънцето. От мама се излъчваше топлина, сила и радост. Помня това усещане повече от чертите и. До нея се смеех и никога нищо лошо не можеше да ми се случи.
Ерик-Еманюел Шмит
Растейки, имах много натоварен социален живот. Едва когато бях второкурсник в гимназията, попитах мама дали мога да вляза в кухнята и да я накарам да ме научи как да готвя нещо.
Паула Дийн
Една от най-великите прояви на щедрост на мама беше, че ме научи да бъда предизвикателна. Нейният голям дар за мен беше да ме насърчава да бъда човекът, който исках да бъда, а не този, който тя и баща ми искаха да бъда.
Рут Райшил
Компютрите са склонни да ни разделят един от друг - мама е на лаптопа, татко е на iPad, тийнейджърите са във Фейсбук, малките деца са на DS и т.н.
Том Ходжкинсън
Мама казваше, че трябва да познаваш някого хиляда дни, преди да зърнеш душата му.
Шанън Хейл
Всяко дете трябва да каже: "Искам това, което имат мама и татко".
Джош Макдауел
По време на моята пънк фаза през деветдесетте години бях наистина в Nirvana. Гардеробът ми се състоеше от скъсани рипсени дънки и фланелени ризи. Един ден след училище боядисах косата си в синьо. Мама не беше фен на това решение.
Иванка Тръмп
Един ден мама спести за това вълнуващо ново нещо - замразено пиле. Тя го приготви в неделя и всички седяхме да го чакаме, но от кухнята се носеше ужасна миризма. Тя не разбра, че вътрешностите са в найлонов плик вътре. Просто ядохме зеленчуци и тя плачеше и плачеше.
Карол Вордерман
Баща ми имаше връзка с 16 годишна, когато мама беше бременна с мен. Тя разбра, когато бях на три седмици и си тръгна, което не е изненадващо.
Карол Вордерман
Мама казва, че ти си любимецът на щастието. И аз не възразявам срещу това. Дай Боже, и ти да го вярваш. Най-малкото аз нито за минута не се съмнявам в твоето сърце, в това, че си искрен, когато с радост се подчиняваш на своите родители. Никоя друга прекаленост не е така простима, както тази, и не е беда, ако в този случай сърцето взема връх над главата.
Хайнрих Маркс
Единственото, което никога не мами, е доброто сърце, движението на душата, любовта; и тук аз мога да се считам за богат, понеже притежавам любовта на несравнима жена и прекрасни деца.
Хайнрих Маркс
Твоите писма (доколкото не намирам в тях и следа от болезнена чувствителност и фанатични черни мисли) се превърнаха за нас в истинска необходимост. ... Обичайки те повече от всичко на света, с изключение на мама, аз въпреки това не съм сляп и най-малко от всичко бих искал да съм сляп. Отдавам ти дължимото в много отношения, но не мога напълно да изгоня от себе си мисълта, че не си лишен от егоизъм и той у тебе е може би повече, отколкото е необходимо за самосъхранение. Не мога да се избавя от мисълта, че в твоето положение повече бих щадил родителите си и би проявявал повече самопожертвователност към тях. Ако и с нищо да не съм задължен на своите родители, освен с появата си на този свят – въпреки че заради едната справедливост трябва да спомена и за майчината любов – то как само се борех и страдах само и само колкото се може по-дълго да не ги огорча.
Хайнрих Маркс
Само техните жени знаят, какво е да живееш с победителите. Мама често плачеше, когато татко се прибра. Победителите се връщат към нормалният живот с години.
Светлана Алексиевич
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща