Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вероятност" - страница 2
Всичко, което правим в дигиталната сфера - от сърфиране в мрежата до изпращане на имейл до извършване на транзакция с кредитна карта до, да, осъществяване на телефонно обаждане - създава пътека за данни. И ако тази следа съществува, има вероятност някой да я използва - или ще бъде достатъчно скоро.
Дъглас Рушкоф
Колкото по-цялостна и убедителна е програмата за намаляване на дълга, толкова по-малка е вероятността тя да се провали. И помнете, точно както Германия е благодарна на Америка за плана на Маршал, Италия би била благодарна на Германия за това, че й е помогнала да намали разходите си за рефинансиране.
Джордж Сорос
Икономика, в която повечето граждани се справят по-зле от година на година - икономика като тази в Америка - няма вероятност да се справи много в дългосрочен план.
Джоузеф Стиглиц
Какво можем да предположим относно вероятността някой да бъде грижовен и щедър, любящ и услужлив, само от факта, че е вярващ? На практика нищо, твърдят психолози, социолози и други, които са изследвали този въпрос в продължение на десетилетие.
Алфи Кон
На вас могат да ви кажат, че вие имате 90, или 50 или 1 процент вероятност да останете живи, но вие трябва да повярвате в този процент и да се борите.
Ланс Армстронг
Вероятността да паднем в борбата не трябва да ни пречи да оказваме подкрепа в кауза, която смятаме за справедлива; на мен тази вероятност няма да ми попречи.
Ейбрахам Линкълн
Има голяма вероятност да привлечеш някого, който ти харесва, ако си в кръга на обожателите си."
Кристина Кофта
Има един интересен навик, така да се... с най-добро желание, по всяка вероятност, но да ми слагат, ако мога да кажа, в устата нещо, което не съм казал. В този случай не съм казал нито едното, нито другото.
Симеон Сакскобургготски
Балансирайте добрите и лошите неща, които са се случили в живота ви, и ще трябва да признаете, че все още сте напред. Недоволни сте, защото сте загубили онези неща, в които сте изпитвали удоволствие? Но можете също така да се утешите с вероятността това, което сега ви прави нещастни, също да отмине.
Боеций
Нашият ум прави инвентаризация на минали събития и ги използва, за да прогнозира вероятността за успех в бъдеще. В зависимост от информацията, която събира, ние или се движим напред - или реакцията на страха се задейства и напредъкът напред се заобикаля.
Ник Ортнър
И човешкият инстинкт е древен и надежден, напълно мистериозен и вероятно способен на голям гений. Вярвам, че изтънчените, плавни инстинкти са най-ценният актив на човек. Собствените ми инстинкти многократно са ме насочвали срещу зърното на логиката и вероятността. Когато съм се доверявал и следвал техните указания, те никога не са сгрешили. Не знам как и защо. Но знам, че всеки значим опит - положителен или отрицателен - ги изостря и ги прави по-точни.
Огастин Бъроуз
Колкото по-проста е една вещ, толкова по-голяма е вероятността да работи.
Анди Макнаб
В природата изобщо няма независими събития, които имат еднаква вероятност да се случат.
Павел Амнуел
Ако вие не изучавате компаниите, вероятността за успешна покупка на акциите е също такава, както и вероятността да спечелиш на покер при игра със затворени очи.
Питър Линч
Позволете много пътища към вашата цел. Не се фиксирайте върху един път, защото има вероятност да се откажете, когато този път бъде блокиран.
По Бронсън
Никой човек, който е преживял временно духовно преживяване, няма вероятност да го забрави. Дните му ще бъдат преследвани, докато не тръгне да търси начини и средства да го повтори.
Пол Брънтън
Тези, които имат университетска диплома, не са по-щастливи от тези, които нямат; освен това, ако не вземете предвид началните етапи на образованието, тогава КОЛКОТО ПО-ОБРАЗОВАН СТЕ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКА ВЕРОЯТНОСТ ДА СТЕ ЩАСТЛИВ.
Радж Рагунатан
Според моя опит, колкото повече хора имат, толкова по-малка е вероятността те да бъдат доволни. В действителност има много доказателства, че депресията е "болест на богатството", разстройство на съвременния живот в индустриализирания свят.
Андрю Уейл
Ако наистина не знаете към какво се стремите, има вероятност да не бъдете наранени, когато в крайна сметка рухнете на земята.
Тери Гилиъм
Първият и най-оптимистичен отговор беше пълната рационална икономика на очакванията. Рационалното равновесие на очакванията е функция на вероятността. Максимизирайте го.
Томас Джей Сарджънт
Колкото повече се чувствате стресирани и заплашени в компанията на партньора си, толкова по-голяма е вероятността да постъпите враждебно или студено към тях.
Филипа Пери
Синтезът на протеини е основен проблем за цялата биология и че по всяка вероятност той е тясно свързан с действието на гените.
Франсис Крик
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща