Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пиеса" - страница 3
Но тя знаеше, че не е нужно да се ожениш за сродната си душа и дори не е трябвало да се ожениш за интересен. Не винаги е трябвало да бъдете ослепителният, нестинарският, този, който разтревожи всички или накара всички да искат да спят с вас, или да сте този, който пише и участва в пиесата, която получи овациите. Бихте могли да престанете да бъдете обсебени от идеята да бъдете интересни.
Мег Уолицър
Когато бях тийнейджър, продължих да посещавам въображаеми места, като прекарвах цялото си свободно време в местния общностен театър. Независимо дали съм играл в пиеса или съм работил зад кулисите, светът на Тенеси Уилямс или Шекспир винаги ми се е струвал по-реален от мрачния живот в гимназията.
Мери Поуп Озбърн
Живота прилича на скучна пиеса в театъра, но не бързате да излезете до края на спектакъла.
Анджей Вайда
Животът ми е в диалог с пиесите, които пиша. Връзката, която имам с моите пиеси, е много, много интимна и аз разхвърлям живота си през тях.
Патрик Марбър
Ние никога не сме напълно съвременни на нашето настояще. Историята напредва прикрито; тя се появява на сцената с маска от предходната сцена и ние губим смисъла на пиесата.
Режис Дебре
Исках да стана писател, откакто бях на около 10 години. По това време също ставате добър читател и искате да имитирате нещото, което обичате. Получих похвала за това и след това установих, че това е чудесен начин да преведа живота си, така че ще пиша малки истории и пиеси и неща. По това време четях книги за деца.
Андрю Шон Гриър
Все още съм много вярващ в спонтанността на някои видове писане. Но тогава трябва в крайна сметка, когато пишете дълга пиеса, да правите корекции по пътя - всякакви корекции.
Сам Шепърд
Когато за първи път започнах, не знаех как да структурирам пиеса. Бих могъл да напиша диалог, но просто не успях отвъд това и да отида там, където исках да отида.
Сам Шепърд
Когато си на 19 и пишеш пиеси, смяташ, че всеки актьор е пълен с това. Те просто не могат да се справят с вашия блестящ материал.
Сам Шепърд
Най-честата грешка, която студентите по литература допускат, е да отидат направо за това, което се казва в стихотворението или романа, оставяйки настрана начина, по който го казва. Да се чете по този начин означава да се остави настрана "литературността" на творбата - фактът, че е поема, пиеса или роман, а не разказ за разпространението на ерозията на почвата в Небраска.
Тери Игълтън
Винаги съм писал пиеси с цел да извадя нещо от системата си.
Уоле Шоинка
Или влизате в тази пиеса, или не. Никаква философия изобщо. Философията може да бъде оставена в случай на лошо време.
Харолд Пинтър
Със сигурност знаете, че каквато и да е пиесата, завесата винаги пада в края.
Банди
На шахматната дъска на богозабравеното му съществуване фигурите бяха подредени, пиесата беше предопределена. Човече, толкова много пъти в живота не си успявал да избереш пътя си, защото пътят, по който си тръгнал, е бил решен за теб. Свободната воля беше такава глупост.
Дж. Р. Уорд
Няма по-добра индикация за това какви са хората от който и да е период от пиесите, които отиват да гледат.
Едит Хамилтън
Пиесите са чудесно различни от кратките истории, първо защото това е история, която е на сцена, но има различен вид напрежение, което се появява на сцената - можете да видите героите си по различен начин - като със светлини.
Ейми Блум
Трябваше ли да останем вкъщи и да си помислим тук? Къде трябва да бъдем днес? Правилно ли е да гледате непознати в пиеса в този най-странен театър?
Елизабет Бишъп
Шекспир е велик психолог. В неговите пиеси ние откриваме всичко, което става душата на човек.
Йохан Петер Екерман
Следващият път, когато напиша пиеса - за да спечеля доверие на публиката за определен вид трагична линия, ще се опитам да докарам публиката на добра дистанция преди това. Част от това е позволяването да се случват комични моменти. Бях се страхувал от това - че щом публиката започне да се смее в пиесата, никога няма да спре.
Колм Тойбин
Времето и подготовката преди пиеса е нещо, което наистина ценя, и това е нещо, което научих в Ню Йорк.
Кристофър Лойд
Старшите аркани в тяхната съвкупност е една страхотна пиеса, състояща се от двадесет и две действия, които могат да се следват един след друг в произволен ред и да се играят по безкрайно различни начини.
Лон Майло Дюкет
Мисля, че когато пиша филми и пиеси, книги и статии в списания, всички те са разказване на истории, а реалността е общият знаменател, който ги свързва.
Лорънс Райт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща