Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пиеса"
Пишеш хитова пиеса по същия начин, по който пишеш и пълен боклук.
Уилям Сароян
Какво е това Вселена? Това е голям театър. А на театъра е нужна публика. Ние сме публиката. Живота на Земята е създаден за това, че да свидетелства и да се наслаждава на спектакъла. Ето затова сме тук. Ако на вас не ви нрави пиесата - теглете и чертата!
Рей Бредбъри
Мисля за моя живот като за чудесна пиеса, която съм написала сама, така че задачата ми е да получа възможно най-голямо удоволствие от своята роля.
Шърли Маклейн
Книгите и пиесите ми помогнаха да разбера себе си и света около мен, и имаше промяна - станах по-сериозен.
Ал Пачино
Критикът живее от втора ръка. Той пише за. Поемата, романът или пиесата трябва да му бъдат дадени; критиката съществува по благодатта на гения на другите хора.
Джордж Стайнър
Не харесах пиесата, но я гледах при неблагоприятни условия - завесите бяха вдигнати.
Граучо Маркс
Моят съвет е: в пиесата се старай да бъдеш оригинален и по възможност умен, но не се бой да се покажеш и като глупак; трябва свободомислие, а само този е свободомислещ, който не се бои да напише и глупости. Не заглаждай, не шлифовай, а бъди непохватен и дързък. Краткостта е сестра на таланта.
Антон Чехов
Искате да научите мнението ми за пиесата, когато аз не знам даже името на автора й?
Джордж Бърнард Шоу
Пиша моите пиеси, за да създам оправдание за пълноценна актьорска игра и изпълнение.
Ерик Богосян
Процесът на създаване на сценарий е противоположен на процеса на написване на роман или театрална пиеса. Тук всичко идва от вън.
Абел Ганс
Същността на една трагедия или дори на сериозна пиеса е духовното пробуждане или регенерация на героя.
Максуел Андерсън
Хубаво е да имате много неща, които се случват веднъж в живота си. Ако имате възможност да скочите с парашут, отидете на парашут. Ако ви предложат да участвате в странна пиеса на Шекспир в Сан Диего, облечете чорапогащник и извадете някакъв ямбичен пентаметър.
Нийл Патрик Харис
Цялата вселена е Божият космически филм и че индивидите са просто актьори в божествената пиеса, които сменят ролите си чрез прераждане; Дълбокото страдание на човечеството се корени в твърде тясното идентифициране с текущата си роля, а не с режисьора на филма или Бог.
Парамаханса Йогананда
Баналичният отговор е, че всичко е вярно, но нищо от това не се е случило. Това е емоционално вярно, но събитията, сюжетът, разказът не са верни за моя живот, въпреки че съм изпитал повечето от емоциите, изпитани от героите в пиесата.
Патрик Марбър
Католическото богословие вярва, че Бог е дал свободна воля на човека, а вие не можете да дадете на някого свободна воля и след това да изпратите пиеса от кулоарите.
Роджър Ебърт
Да пееш песен е съвсем различно, отколкото да пишеш стихотворение. Не съм и никога няма да бъда романист, но да напиша роман не е същото нещо като да напишеш пиеса. Има разлика във формата, но по същество това, което търсите, е едно и също нещо.
Сам Шепърд
Дори когато пиша пиеси, обичам да имам компания и психически мисля за тази компания като за компанията, за която пиша.
Уоле Шоинка
Истинският артист никога не е "верен на живота". Той вижда какво е реално, но не така, както обикновено го осъзнаваме. Ние не продължаваме да щурмуваме през живота като актьори в пиеса. Изкуството никога не е реален живот.
Уолъс Стивънс
Любовта е пиеса. С кратки действия и дълги антракти. Най-трудното е да се научиш да управляваш себе си в антракта.
Виктор Шкловски
Дори и да нямам работа, работя върху пиеси и сцени.
Джеф Голдблум
Аз наистина не харесвам пиеси или филми, които служат за пропаганда.
Алън Алда
Отивам на театър, за да се забавлявам. Не искам да гледам пиеси за насилие, содомия и наркомания - всичко това си го имам в къщи.
Питър Кук
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща