Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Индий" - страница 2
Индия винаги променя хората и аз не съм изключение.
Рут Прауър Джабвала
Вярвам, че най-големите постижения в областта на рака могат да дойдат от блестящи изследователи, базирани в Индия.
Сидхарт Мукхърджи
В повечето държави е по-трудно да получите лиценз за вашето куче, отколкото да купите голяма котка. В момента в щата Тексас има повече тигри, отколкото в цяла Индия.
Типи Хедрен
Когато пораснах, родителите ми ми казаха: "Завърши вечерята си. Хората в Китай и Индия гладуват." Казвам на дъщерите си: "Завършете домашното си. Хората в Индия и Китай гладуват за вашата работа."
Томас Фрийдман
Във време, когато Индия преживява големи промени и с Китай вероятно ще наследи света от запад, важно е писатели като мен да се опитват да подчертаят бруталните несправедливости на обществото.
Аравинд Адига
Големият икономически подем на Индия, пристигането на Интернет и аутсорсингът, разбиха стената между провинциална Индия и света.
Аравинд Адига
В Англия не съм англичанин, в Индия не съм индиец. Прикован съм към 1000 квадратни мили, които са Тринидад; но ще избегна тази съдба все още.
В. С. Найпол
Високи въпроси за ума са очарователни за задаване, философите ги задават в продължение на три хилядолетия както в Индия, откъдето съм родом, така и тук, на Запад - но само в мозъка можем да се надяваме да намерим отговорите.
Вилаянур Рамачандран
Индия е моят дом и това няма да се промени.
Дипика Падуконе
Има една древна племенна поговорка, която веднъж чух в Индия. В нея се казва, че преди да видим правилно, първо трябва да пролеем сълзите си, за да изчистим пътя.
Либа Брей
Мисля, че за Индия е много важен момент да създаде бюрокрация, която живее на земята и получава своя стимул от това как е животът на земята.
Абхиджит Банерджи
Производството на мляко е една от големите успехи на Индия.
Абхиджит Банерджи
Старите лоялности на Индия, древните - те бяха унищожени отдавна; британците бяха изградили империята си, като ги заличиха.
Амитав Гхош
Ако бях попитан под какво небе човешкият ум е най-пълно развил някои от най-добрите си дарби, размислил най-дълбоко за най-големите проблеми на живота и намери решение, трябва да насоча към Индия.
Макс Мюлер
Глобализацията и техническите промени са гаранция за бъдещия ни просперитет. А обратното към това не само ще влоши нещата, но ще влоши нещата за много голям брой хора по света, които са се възползвали - хора в Китай и Индия, които са били извлечени от най-страшната бедност.
Ангъс Дийтън
Израснах доста беден - не беден в сравнение с хора в Индия или Африка, които наистина са бедни, но достатъчно беден, така че тревогата за парите наистина се поставяше много в живота ми.
Ангъс Дийтън
Китай и Индия са историите за успеха; бързият растеж в големите страни е двигател, който може да направи колосална вдлъбнатина в световната бедност.
Ангъс Дийтън
Индия обаче е демокрация и те дълбоко вярват в демокрацията и смятаме, че не би било добре да ги затрупваме с пропаганда.
Минору Ямасаки
Китай и Индия отделно и заедно ще отключат експлозия от търсенето.
Мукеш Амбани
Откакто за пръв път отидох в Индия преди двадесет години, имаше осезаема промяна. Сега навсякъде има пица, месото е много по-популярно от всякога. Вегетарианството е "това старомодно нещо, което нашите родители правиха".
Нийл Барнард
Въпреки че чуваме много по-малко за това, Индия имаше по-голям принос за имперската война от Австралия както по отношение на финансите, така и по отношение на работната сила.
Нийл Фъргюсън
Китайската комунистическа революция, подкрепяните от САЩ войни срещу комунистическите партизани във Виетнам, Малая и Филипините, радикалната ориентация на режимите след обявяването на независимостта в Индонезия, Индия и Египет и дори успешните интервенции в Гватемала и Иран убедиха Айзенхауер администрация, че Третият свят може да не е готов за демокрация.
Од Арне Вестад
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща