Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Индий"
Моята ранна и непобедима любов към четенето - не бих заменил за съкровищата на Индия.
Едуард Гибън
Бях в Бангалор, Индия, Силициевата долина на Индия, когато разбрах, че светът е плосък.
Томас Фрийдман
Щастлив съм, че правя филмите, които правя и бих искал Западът да бъде впечатлен от това, което правим в Индия.
Шарук Кхан
Мисля, че съвременната Индия принадлежи на писателите, които живеят в Индия.
Киран Десаи
Индия, новият мит, колективната фантазия, в границите на които е възможно всичко; приказка, която може да се сравни само с два други могъщи мита: Пари и Бог.
Салман Рушди
Индия е географско понятие. Да бъде наричана народност е все едно да наречем Екватора нация!
Уинстън Чърчил
Индия е резервоар за алтернативни интерпретации на това, което е глобалното, и тези начини за гледане на света трябва да бъдат разкрити.
Бруно Латур
По време на пътуванията си забелязах също, че децата в Тайланд обичат пикантна храна, а децата в Индия обичат кърито. Надявам се да запозная сина си Хъдсън с много зеленчуци и подправки, когато е малък. Казвам, че преди да започне с твърди храни, така че на теория може да е по-лесно, отколкото на практика!
Къртис Стоун
Намирам това на всички тези места, които съм пътувал - от Индия до Китай, Япония и Европа и Бразилия - има неудовлетвореност от условията на публичния дискурс, като един вид отсъствие на обсъждане на въпроси на справедливостта и етиката и на ценностите.
Майкъл Сандел
Договорът на Индия е, че всички наши милиарди хора се броят и имат стремежи.
Мукеш Амбани
Мечтая Индия да стане една от четирите най-мощни икономики на света. Вярвам, че тази мечта може да се осъществи в рамките на нашият живот.
Мукеш Амбани
Контрастно рязък, в развиващите се страни, представени от Индия, Пакистан и повечето страни от Азия и Африка, седемдесет до осемдесет процента от населението се занимава със земеделие, най-вече на продоволствено ниво.
Норман Борлауг
Американските работници няма да могат да се конкурират справедливо за работа, докато компаниите не трябва да плащат по-високи заплати в страни като Китай и Индия.
Анди Стърн
Индира Ганди, премиер-министър на Индия е буита. Тя беше майка не само за мен, но и за всички вас, мои съотечественици. Никой не скърби така за душата и, като акт на насилие в коя да е част от странта...
Раджив Ганди
Това е голямо щастие - да се родиш в Индия и да бъдеш наследник на велика цивилизация. При нас има много, което е нужно да съхрани за нашият народ, и ние можем да дадем много на света.
Раджив Ганди
Винаги е било много трудно за писателите да оцелеят комерсиално в Индия, тъй като пазарът беше толкова малък. Но това вече не е вярно. Това е един от най-бързо развиващите се и най-оживените пазари за книги, особено на английски език.
Аравинд Адига
Кашмир никога не е бил неразделна част от Индия. Това е исторически факт. Дори индийското правителство прие това.
Арундати Рой
Древните писания ни казват, че човекът е повече от физическото тяло. Всъщност имаме две тела: физическо и астрално, или фино. Но ние сме душата! Според древните ведически писания на Индия, размерът на душата е 1/10 000 на върха на кичур коса. Той се намира в областта на сърцето и е действителната жизнена сила. Физическото, както и астралното или финото тяло, действа като покривало или костюм, който душата носи в своето пътуване из материалната сфера. Докато преминаваме от костюм в костюм или от тяло в тяло чрез процеса, известен като прераждане, впечатленията от предишни животи се отпечатват върху финото тяло и се носят с нас през всеки живот. В състояние на сън дейността във финото тяло става по-доминираща от дейността във физическото тяло. Нашите сънища често са впечатления, натрупани от много животи.
Бхакти Тиртха Свами
Не е необходимо да живеете в Индия, за да бъдете индус. Всъщност човек трябва да живее в хармония със земята, където се намира, за да бъде истински индус.
Дейвид Фроли
Патернализмът е навсякъде в нашия живот. Трябва да имунизираме децата си, освен ако не сме разстроени от това. В Индия е точно обратното. Възможно е да направите имунизация на децата си, но наистина трябва да искате.
Естер Дюфло
Ако напишете прекрасна история за Индия, ще бъдете критикувани, че продавате екзотична версия на Индия. И ако пишете критично за Индия, се смята, че я изобразявате в негативна светлина – това също изглежда е популярен начин за представяне на Индия, нещо като манго и просяци.
Киран Десаи
Вярно е, че управлявам мултинационална група, но нямам интереси в Индия. Така че, моля, кажете ми каква трябва да бъде моята самоличност?
Лакшми Митал
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща