Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Категория" - страница 2
Кличко беше действащ шампион в продължение на десетилетие и смятан от мнозина за един от най-великите в тежка категория на всички времена. Никога няма да се изправя срещу друг противник с това наследство.
Тайсън Фюри
Има хора, които проектират сгради, които не са технически и финансово добри, и има такива, които го правят. Две категории - просто.
Франк Гери
Никога не съм си поставял цели. Американската култура е напълно основана на категории, цели и способи за достигането им. Но аз съм англичанин от Австралия, а нас целите не ни ограничават.
Хю Джакман
В исторически план тероризмът попада в категория, различна от престъпленията, които засягат наказателен съд.
Юрген Хабермас
Отвореността се смята за добродетел. Но, строго погледнато, не може да се случи. Нов опит трябва да бъде преработен в стари категории. Не можем да се справим с всяко ново събитие самостоятелно. Ако го направихме, от каква полза би бил предишният опит?
Гордън Олпорт
Мисля, че ще има куп устройства, подобни на таблети. Наистина е различна продуктова категория.
Джеф Безос
Също така често се твърди, че неолиберализмът, особено неолибералната икономика, помага на тези в облагодетелстваните категории и наранява, често тежко, тези в категориите в неравностойно положение.
Джордж Ритзър
...броят на светците все още не е нараснал до нивото, при което преброяването ги прави отделна статистическа категория.
Джордж Стиглър
Много по-отворена съм за категориите на джендър и моят феминизъм е свързан с безопасността на жените от насилие, повишена грамотност, намалена бедност и повече равенство.
Джудит Бътлър
Някои женски проблеми, пред които се предават и най-добрите психиатри, често се разрешават от фризьор втора категория.
Мери Маккарти
Може би, не рискувам да сгреша, ако кажа, че човечеството се дели на две категории: собственици и гости.
Макс Биърбом
Има такава специфична категория хора: когато ги опознаете по-отблизо, веднага искате да избягате по-далеч.
Пинк
Това, което ние знаем за миналото, в голямата си част не си и струва да се знае. Това, което си струва да се знае, в голямата си част е недостоверно. Събитията от миналото могат да се разделят на две категории: това, което по-скоро никога не са се случили, и тези, които нямат значение.
Уилям Индж
Преходът от Хегел към Маркс във всички отношения е преход към съществено различен ред на истината, който не трябва да се тълкува от гледна точка на философията. Ще видим, че всички философски понятия на марксистката теория са социални и икономически категории, докато социалните и икономически категории на Хегел са всички философски понятия.
Херберт Маркузе
Имаше време, когато страшно завиждах на хората, които не отговаряха на писмата ми: считах ги за същества от по-висока категория.
Карол Ижиковски
Препоръчвам подреждане по категория, а не по място. Например, вместо да решите, че днес ще подредите определена стая, поставете си цели като "дрехи днес, книги утре".
Мари Кондо
Но президиумът реши: сериозен писател трябва да стане нов член! Тежка категория, така да се каже! Така те решават кой от тях ще надделее!
Анатолий Крим
Има политици, които кипят от амбиция през цялото време, и има много други политици, които не го правят. Аз съм от втората категория, това е всичко.
Нийл Кинък
Всъщност има само една категория шедьоври: шедьоври.
Пати Смит
Всяка година се продават девет милиона сървъра. От тях само един милион идват от големите. Това, което се опитваме да предвидим, е: в бъдеще всичко това отива ли в категорията един милион? Или ще има някакъв баланс?
Сатя Надела
Един научен урок е, че трябва да завършите сценария отлично. Просто не можеш да спреш. Трябва да завършите това и мисля, че това е мястото, където Епъл ни научи какво означава превъзходство в изживяването при създаването на категории.
Сатя Надела
Жените навсякъде имаха по-високи резултати в две от тези категории - социална отговорност и емпатия - докато мъжете общо взето постигат по-високи резултати по отношение на толерантността към стрес.
Стивън Дж. Стейн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща