Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Участие"
Човек може да бъде здрав и без да убива животни за храна. Затова, ако яде месо, той взема участие в отнемане на живот, за да задоволи своя апетит.
Лев Толстой
В брака е важна не победата, а участието.
Генадий Малкин
Работете постоянно, не считайте работата за себе си за бедствие или за тежест и не си пожелавайте похвала и участие за това. Общото благо е това, което трябва да желаете.
Марк Аврелий
Третата световна война е партизанска информационна война, без разделение между военно и гражданско участие.
Маршал Маклуън
Спечелването на медали не е смисълът на Олимпиадата. Важното е участието.
Пиер дьо Кубертен
Като следствие от правото на всеки индивид на живот и на пълно участие в обществото, Декларацията включи в списъка на правата на човека правото на труд и определен брой икономически, социални и културни права.
Рене Касен
Не може руският човек да бъде щастлив сам, на него му е нужно участието на останалите, а без това той не е щастлив.
Владимир Дал
Моля, спрете да преподавате на децата ми, че всеки получава трофей само за участие. Какво е това, Нобелова награда? Не всеки получава трофей.
Глен Бек
Въздържай се да мислиш без участието на сърцето.
Михаил Пришвин
Най-важното в Олимпийските игри е да не спечелите, а да вземете участие, точно както най-важното в живота не е триумфът, а борбата. Същественото е не да сте победили, а да сте се борили добре.
Пиер дьо Кубертен
Гледайте на колебанията на пазара като на свой приятел, а не на свой враг; печалба от глупост, а не участие в нея.
Уорън Бъфет
Придържам се към идеята, че учтивостта, разбирана като желание за участие в публичен дискурс, е първата добродетел на гражданите.
Марк Кингуел
Както и в Атина, правото на участие беше ограничено до мъжете, точно както във всички по-късни демокрации и републики до ХХ век.
Робърт Дал
Лице, което придобива дялово участие в съответствие с принципа на справедливост при придобиване, има право на това участие.
Робърт Нозик
Винаги чуваме за правата на демокрацията, но основната отговорност за това е участието.
Уинтън Марсалис
Историците все още често смятат, че краят на войната не означава нищо повече за Германия освен загубени територии, загубено участие в колонизация и загубени активи за държавата и отделните хора. Те често пренебрегват най-сериозната загуба, която Германия претърпя.
Густав Щреземан
Никаква промяна в баланса на политическите партии не може да промени общата решимост, че никоя класа не бива да се изключва от участието и споделянето на отговорност за държавата.
Густав Щреземан
Това, което пренебрегнахме, е това, което гражданите могат да направят и важността на реалното участие на хората срещу просто да има някой във Вашингтон да направи правило.
Елинор Остром
Целта на организациите е да използват факта, че много (практически всички) решения изискват участието на много индивиди за тяхната ефективност.
Кенет Ароу
Благодарен съм за възможностите, които ми се предоставиха за участие в тази работа като представител на моята страна, Канада, чиито хора, според мен, са показали своята преданост към мира.
Лестър Пиърсън
Истинският механизъм за корпоративно управление е активното участие на собствениците.
Луис В. Герстнер
Знам, че нямам участие в разпалването на тази война, но знам, че днес ще дам повече жертви от вас за осигуряването на мира.
Уилям Шърман
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща