Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заем" - страница 2
Днес, ако погледнете финансовите системи по целия свят, повече от половината население на света - от шест милиарда души, повече от три милиарда - не отговаря на изискванията за вземане на заем от банка. Това е срамно.
Мухамад Юнус
Еврейската концепция за евреите като избрания народ, който в крайна сметка трябва да управлява света, действително формира основата на равинския юдаизъм... Еврейската религия сега заема позицията си по-скоро на Талмуда, отколкото на Библията.
Неста Х. Уебстър
Живеех в голям апартамент без мебели, само с пишеща машина, и тъй като нямах какво друго да правя с времето си, това ме накара да се заема сериозно с писането си.
Саймън ван Буй
Най-важният заем за плащане е вашият студентски заем. Това е по-важно от вашите плащания по ипотека, кола и кредитна карта. В повечето случаи не можете да освободите дълга по студентски заем.
Сузи Орман
Частните студентски заеми трябва да се избягват на всяка цена.
Сузи Орман
Научете как да приоритизирате всичките си дългове. А знаете ли, че дългът по студентски заем е най-опасният дълг, който всеки от нас може да има?
Сузи Орман
Четете Библията, четете Библията! Нека нито една религиозна книга не заема нейно място. Въпреки всичките ми недоумения и страдания, рядко чета друга книга и също толкова рядко изпитвах нужда от друга.
Уилям Уилбърфорс
Познаването на себе си сега изисква разбирането, че съзнателният човек заема само малка стая в имението на мозъка и че той няма малък контрол върху създадената за вас реалност.
Дейвид Игълман
Ако да се лъже е вторият грях, то първият е да се вземат заеми, тъй като дълговете пораждат лъжата.
Мишел Турние
Когато парите са свободни, рационалният заемодател ще продължи да отпуска заеми, докато няма кой друг да даде заем.
Джордж Сорос
Професията на футуролога е надежда. Тя може да се заема до края на света.
Лешек Кумор
Глупакът ще си изгони госта. Умният ще си поиска заем.
Александър Фюрстенберг
Кучетата затова са приятели, защото няма да ти поискат на заем.
Генадий Малкин
В моя собствен труд съм писал за това как нашите банкови служители в публичния сектор избягват да вземат нови решения за отпускане на заеми - защото кредитирането винаги ги излага на някакъв (безкрайно малък) риск да бъдат обвинени в заема да се обърка.
Абхиджит Банерджи
Америка беше много отворена за имигрантите по отношение на законите, получаването на заеми - помага на имигрантите повече, отколкото помага на афро-американците в стартирането на малък бизнес. Това е ключово, независимо дали започвате ресторант или пералня.
Маркус Самуелсон
Ако не можете да пътувате до развиващия се свят, потърсете помощ за финансиране на жена с малък заем и я следвайте. Научете нейната история. Научете за разликата, която правите.
Мелинда Гейтс
Теорията е, че ако вземете лихвите като отрицателни, хората ще кажат: "Това е глупава игра! Няма да давам парите си на заем на правителства, които искат да им платя. Ще вляза на фондовия пазар където мога да получа положителна възвръщаемост!"
Мохамед Ел-Ериан
Някои отказват заема на живот, за да избегнат дълга на смъртта.
Ото Ранк
Изобилието разделя хората. Бедността ги събира. Ако ти имаш захар, а аз не - ще заема малко от твоята. През следващият месец може да нямаш брашно - е, ще ти дам малко от моето.
Рей Чарлс
Философията на йога учи, че истинският човек не е неговото тяло, а че безсмъртното Аз, което всяко човешко същество осъзнава до известна степен според умствената си еволюция, не е тялото, а просто заема и използва тялото като инструмент.
Свами Вишну Девананда
Когато една идея заема изключително ума, тя се трансформира в действително физическо или психическо състояние.
Свами Шивананда
Ако дадете част от сърцето си на някого, тогава този човек започва напълно да заема мислите ви и няма място за нищо друго.
Сесилия Ахърн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща