Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разнообразие" - страница 2
Даже безплатната работа е работа. Поне някакво разнообразие.
Реймънд Чандлър
Разнообразие - неизчерпаем източник на удоволствие.
Самюел Джонсън
Красотата на космоса е не само единството на разнообразието, но и разнообразието на единството.
Умберто Еко
В разнообразието на промените красотата остава вечно нова.
Дионисий Халикарнаски
Може би за неинформирания може да изглежда необяснимо, че човек трябва да може да запази в паметта си такова разнообразие от знания; но близкият съюз помежду си на различните клонове на науката ще обясни трудността.
Витрувий
Не мога да утвърдя Бог, ако не успея да утвърдя човека. Затова потвърждавам и двете. Без вяра в човешкото единство съм гладен и непълен. Човешкото единство е изпълнение на разнообразието. Това е хармонията на противоположностите. Това е текстура с много нишки, с цвят и дълбочина.
Норман Казънс
В съответствие с оригиналните мормонски учения, голяма част от имотите в Хилдейл и Колорадо Сити се държат в доверително управление на църквата. Стремейки се да бъде възможно най-самостоятелна, общността отглежда голямо разнообразие от плодове и зеленчуци и се очаква всеки, включително децата, да помогне за добива.
Скот Андерсън
От безкрайното разнообразие на образите на човешката фантазия хората са сътворили безкрайно количество видове богове.
Томас Хобс
Рекламата без разнообразие е виртуално самоубийство.
Торнтън Уайлдър
Най-общо казано, животът е толкова богат и пълен с разнообразие; трябва да помните през цялото време, че има комична страна на всичко.
Вислава Шимборска
Разнообразието и независимостта са важни, защото най-добрите колективни решения са плод на несъгласие и оспорване, а не на консенсус или компромис.
Джеймс Суровецки
- Изкуството е вид добив, - каза той. - Артистът е разнообразие от търсачи, търсещи искрящото сребро на смисъла в земята.
Джейн Ъркхарт
Ако се опитвате да бъдете по-креативни, едно от най-важните неща, които можете да направите, е да увеличите обема и разнообразието на информацията, на която сте изложени.
Джона Лерър
Вглеждайки се в историята, ние неволно се поразяваме от незначителните идеи заедно с богатото разнообразие от факти. Някои идеи живеят цяло столетие.
Емилио Кастелар
От светлата страна всеки смята, че е най-важният, че собствените им разбирания или разбиранията на тяхната група са ключът. Има разнообразие от култури и мнения, така че има конкуренция, дифузия и няма единичен фокус.
Карлос Бариос
Обичам разнообразието в Америка. Обичам простото, нормално чувство за хумор което американците имат. Не е извратено, като в някои държави. И също така обичам колко нова е Америка.
Антонио Бандерас
Дискриминация все още съществува. Някои хора смятат, че собствените им вярвания са застрашени. Някои са недоволни от непознатите култури. Всички те трябва да бъдат уверени, че могат да спечелят толкова много, като достигнат до другите; че разнообразието наистина е сила, а не заплаха.
Елизабет II
Свободният избор на господари не премахва нито господарите, нито робите. Свободният избор сред голямо разнообразие от стоки и услуги не означава свобода, ако тези стоки и услуги поддържат социален контрол върху живот в труд и страх – тоест, ако поддържат отчуждение. А спонтанното възпроизвеждане на насложени потребности от индивида не установява автономия; това само свидетелства за ефикасността на контролите.
Херберт Маркузе
Разнообразието не е нещо като кожа, задължително. Разнообразието е, че около масата има хора, които имат различен произход и различен опит и мислят по различен начин.
Марк Рандолф
Драмата се изви от мощта на собствената си грация, като водопад, потъващ в горски басейн. Под думите водното разнообразие от звуци, тишини и ужасяващи мистерии биеха в пулса ми, в приливите и отливите на музиката. Аз не бях композиторът, а просто проводникът, докато това ново творение се излива от мен, носейки се като перце върху Божия дъх.
Мери Шарат
Страшно съм впечатлен от разнообразието от гей роли.
Нийл Патрик Харис
Разнообразието и вероятностната възможност са характерни за човешкото възприятие и са ключът към разбирането на най-значимите човешки въздействия и постижения. Разнообразието и възможностите формират самата природа на човешкото тяло.
Норберт Винер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща