Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кост" - страница 4
Когато преминавате толкова бързо от невинност в свят на страх, болка и загуба, сякаш плътта на сърцето и ума ви се отрязва, парче по парче, като резени от шунка. И накрая, не остава нищо друго освен кост.
Лейма Гбоуи
Знаете ли как понякога чувате акорд, свирен на орган и усещате как вибрира в костите ви? Понякога, когато пиша, усещам как костите ми вибрират, защото ще имам мисъл или ще имам глас на герой в главата си и тогава знам, че съм на прав път.
Лори Халсе Андерсен
Но дори докато тя говореше, в костите й се промъкваше чувство на обреченост, присъединявайки се към гнева и ужаса, който вече дебне там.
Лорън Сейнт Джон
Всички ще умрем. Студът ще убие тази зеленина, земята ще погълне тези очи, времето ще се превърне в прах от кости. Само любов ще остане. Само любовта възвишава плътта.
Жак Шесекс
Това, което прави толкова правдоподобно да се предположи, че лицемерието е порок на пороци, е, че почтеността наистина може да съществува под прикритието на всички други вредни навици, с изключение на този. Вярно е, че само престъпността и престъпникът ни сблъскват с недоумението от радикалното зло, но само лицемер може да бъде наистина гнил до мозъка на костите.
Хана Аренд
Не виждам цялото на нищо. Не успяват и тези, които ни обещават да ни го покажат. Всяко нещо има сто части и страни: аз винаги се хващам за някоя от тях, и то колкото да я докосна или близна само; понякога захапвам до кости и се старая да хвана не колкото мога повече, а колкото мога по-дълбоко; обичам преди всичко да представя предмета в нова светлина.
Мишел дьо Монтен
Изкачваше се към манастира и се чудеше защо света се събираше в една точка и ако не преминеш през тази точка си закован за нея като пеперуда в хербарий и изсъхваш, постепенно ставаш кожа и кости, а душата ти се механизира като един часовник, който нито напред нито назад върви, а обикаля в кръг. От целия широк свят бе избрал манастира, който е не повече от точка на картата, но бе порта, през която животът му трябваше да премине.
Любомир Николов
Веселото сърце е благотворно лекарство, а унилият дух изсушава костите. Притчи 17:22.
Соломон
Имах малко топлина в измръзналото си тяло. По костите ми месото не беше много. Стигаше само за злоба – последното от човешките чувства, онова, което е най-близо до костите. (...) Не познавам хората, които се спали до мен на затворническия нар. Никога не ги питах за нищо и не защото се придържах към арабската пословица: "Не питай и няма да те лъжат”. Беше ми все едно дали ще ме лъжат, или не – аз бях извън истината, извън лъжата. За такива случаи криминалните имат много категорична, образна, груба поговорка, просмукана с огромно презрение към задаващия въпроса: "Дори да те лъжат – вярвай”. Не разпитвах и не вярвах.
Варлам Шаламов
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща