Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кост"
Родители - това е кост, на която децата точат своите зъби.
Питър Устинов
Следващия път, когато се погледнете в огледалото, просто погледнете начина, по който ушите лежат до главата; погледнете начина, по който расте линията на косата; помислете за всички малки кости в китката си. Това е чудо. И танцът е празник на това чудо.
Марта Греъм
Аз искам да ме кремират, че хората да не идват да се прекланят на моите кости.
Алберт Айнщайн
Аз съм колекция от мисли и спомени, които харесвам или не. Аз съм нещата, които са ми са се случили или които съм направил. Аз съм дрехите, които нося на гърба си. Аз съм всяко място и всеки човек и всеки обект, които някога съм срещал. Аз съм торба кости, събрани в скала, която се върти хиляди мили в час.
Маколи Кълкин
В новата ни епоха на ужасяващи, смъртоносни джаджи, които изместиха толкова бързо старата, първата голяма агресивна война, ако трябва да дойде, ще бъде стартирана от малки самоубийствени луди, натискащи електронен бутон. Такава война няма да продължи дълго и никой никога няма да я последва. Няма да има завоеватели и завоевания, а само овъглените кости на мъртвите на и необитаемата планета.
Уилям Шайрър
Нека някой възкръсне от костите ми като Отмъстител.
Вергилий
Стар навик е теолозите да бият живите с костите на мъртвите.
Робърт Ингерсол
Спомням си всяко едно светлинно петно, което някога е хвърляло сянка до костите ти.
Зелда Фицджералд
Нещата, които исках да бъда, когато бях дете, бяха археолог, заради динозавърските кости; боклукчия, защото трябваше да се возят отстрани на камионите; и писател.
Ник Тошес
Университетът не може да бъде кула от слонова кост, далеч от обществото, отстранена от практическите постижения на Революцията. Ако подобно отношение се запази, университетът ще продължи да дава на нашето общество адвокати, от които нямаме нужда.
Ернесто Че Гевара
Малки събития, обикновени неща, смазани и възстановени. Изведнъж те се превръщат в избелените кости на една история.
Арундати Рой
Написах неща, които републиканците и демократите и всякакви фигури или мразят, или се чувстват много неудобно. Защото, правейки тези дълги проекти и книги, вие се доближавате до костите. И не ми се обаждат и не ме молят за вечеря.
Боб Удуърд
Революцията е най-интересната епоха, по време на която същноста на човешкото общество и неговата структура е оголена до мозъка на костите си.
Карл Либкнехт
Казват, че е интелигентен човек, нали? Говори пет езика. Има едно петнайсетгодишно момче от Брега на слоновата кост, което говори пет езика.
Алекс Фъргюсън
Здравата нация не усеща своята националност, както здравият човек не чувства, че има кости.
Джордж Бърнард Шоу
Мисля, че Бог ни даде смях като балсам за измиване на раните от собствените ни гафове, като шина за поправяне на костите, които чупим в нашата прибързаност или суета.
Марк Бюканан
Любовта, която ценим най-много, по необходимост ще ни донесе болка. Защото тази любов е като сядането на тяло със счупени кости. Но искам да инсценирам обстановката. Искам да режисирам всички сцени.
Ребека Уелс
Повечето американски диети, дори лоши, осигуряват повече от достатъчно калций за здравето на костите, особено за мъжете.
Андрю Уейл
Паметникът им заседна като рибена кост в гърлото на града.
Робърт Лоуъл
Викането по живи същества има тенденция да убива духа в тях. Пръчките и камъните могат да ни счупят костите, но думите ще разбият сърцата ни...
Робърт Фулам
Понякога чувствата ми стават толкова големи, че просто искам да изплувам в тъмнината. Просто скочи от края на света. Понякога искам да копая, чак до костите на всичко. Понякога, когато копаете, изравяте неща, които може да не искате да намерите. Но там се крият добрите неща.
Сесил Кастелучи
Някои може да кажат, че не трябва да повдигаме нови различия между хората; не трябва да издигаме нови граници, по-скоро трябва да накараме старите да изчезнат. Но мъжете, които мислят по този начин, са симпатични мечтатели; и идеята за родна земя все още ще процъфтява, когато прахът от костите им ще изчезне безследно във ветровете. Всемирното братство дори не е красива мечта. Антагонизмът е от съществено значение за най-големите усилия на човека.
Теодор Херцел
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща