Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Договор"
Връзката на две лица от различен пол, наречена брак, не е просто естествен, животински съюз и не просто граждански договор, а преди всичко морален съюз, който възниква на базата на взаимна любов и доверие и превръща съпрузите в едно лице.
Георг Хегел
Договорите са като розите и младите момичета. Те продължават, докато траят.
Шарл дьо Гол
Когато казват, че договорът е по-скъп от парите, те имат предвид инфлация.
Дон Аминадо
Всеки един от тези договори е стъпка за поддържане на мира, допълнителна гаранция срещу войната. Чрез такава машина споровете между нациите ще бъдат уредени и войната ще бъде предотвратена.
Франк Билингс Келог
Франция и Италия все още не са подписали този договор или са се съгласили да се ограничат във военноморските сили между тези нации, но имам увереност, че след време ще го направят.
Франк Билингс Келог
В резултат на условията на Версайския договор офицерският корпус на старата армия стана част от тази класа, както и тази част от по-младото поколение, която в стара Германия щеше да стане офицери или държавни служители.
Густав Щреземан
Това са страни, които преди са били или част от Съветския съюз, или от Варшавския договор. Ние ги наричаме "натовския комсомол".
Дмитрий Рогозин
Любовта като застраховка живот: колкото по-късно подпишете договора, толкова по-високи са таксите.
Саша Гитри
Първият принцип на цивилизованата държава е, че властта е легитимна само когато е по договор.
Уолтър Липман
Договорът на Индия е, че всички наши милиарди хора се броят и имат стремежи.
Мукеш Амбани
Единственият начин за актьора да остави за себе си някакъв къс от личният си живот е да мълчи. Проблема е в това, че по договор съм длъжен от време на време да говоря с някого.
Робърт Патинсън
Системата на капитализма предполага здрави пари, а не фиктивни пари, манипулирани от централна банка. Капитализмът поддържа доброволни договори и лихви, които се определят от спестяванията, а не от създаването на кредит от централна банка.
Рон Пол
Балансиран договор между Канада и Европа, насочен към насърчаване на партньорство за справедливо и устойчиво развитие, трябва да започне с уточняване на целите на емисиите на всеки подписал и практическите ангажименти за постигането им.
Тома Пикети
По принцип управлението е свързано с повлияване на действията. Управлението е свързано с подпомагане на организации и звена да свършат нещата, което означава действие. Понякога мениджърите управляват действията директно. Борят се с пожари. Те управляват проекти. Те договарят договори.
Хенри Минцбърг
Страхотен! Написал съм нещо глупаво, но не съм подписал договор с никого за продуциране само на мъдри и перфектни произведения. Дадох воля на глупостта си... и ето ме, преродих се.
Витолд Гомбрович
Контактът с очите е деликатен въпрос. Четвърт секунда срещане на очи вече е нарушение на договора, по който градът работи.
Дон ДеЛило
По време на мандата ми японското правителство се съгласи сключването на Договор за неразпространение на ядреното ядро и го подписа, провеждайки политика в хармония с признатото открито желание на хората.
Ейсаку Сато
Първото нещо, което трябва да направите с актьор, е да не подписвате договор с него. Заведете го на вечеря. И след това го заведете на разходка.
Елия Казан
Настоящото ниво на въоръжение може да се вземе за отправна точка. В международен договор може да се предвиди, че тези въоръжения трябва да бъдат едновременно и равномерно намалени с определено съотношение във всички страни.
Лудвиг Квиде
Пасифистката пропаганда и резолюциите на парламентаристите насърчават подобни договори и към края на деветнадесети век броят им значително се увеличава.
Лудвиг Квиде
Ако на човек може да му се вярва, договор не е необходим, ако не може да му се вярва - договорът става излишен!
Жан-Пол Гети
Когато пиша филм, филмът се предава на продуцент и режисьор и аз тръгвам по своя весел път. С телевизията се очаква и от мен има договор да остана и всъщност да продуцирам това, което съм написал.
Марк Гугенхайм
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща